Arabayı garaja çektirecek zam geliyor! Benzin, motorin, LPG alacaklar dikkat

Akaryakıt sektöründe beklenen fiyat artışı, sürücüler için zorlu bir dönemi müjdeliyor. Tarihi bir zammın uygulanacağı ve bu durumun milyonlarca araç sahibini etkileyeceği tarih kesinleşti.

Arabayı garaja çektirecek zam geliyor! Benzin, motorin, LPG alacaklar dikkat

Özel Tüketim Vergisi'nin (ÖTV), Üretici Fiyat Endeksi'ne (ÜFE) bağlı olarak otomatik bir artış göstereceği belirtiliyor. Bu durum, akaryakıt fiyatlarının da yükselmesine sebep olacak ve beklenen zam miktarının 8 Türk Lirasına ulaşabileceği öngörülüyor. 3 Temmuz'da Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) haziran ayı enflasyon rakamlarını duyurmasıyla, yılın ilk yarısındaki ÜFE oranı da kesinleşecek. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın herhangi bir müdahalede bulunmaması durumunda, akaryakıt başta olmak üzere sigara ve alkollü içeceklerin fiyatlarında yüzde 20'lik bir artış bekleniyor.

Akaryakıt Fiyatları

Akaryakıt Fiyatlarına ÖTV Zammı: İstanbul ve İzmir'de Yeni Tarife

Özel Tüketim Vergisi'ndeki (ÖTV) beklenen artışın, benzin, motorin ve LPG gibi akaryakıt çeşitlerinin fiyatlarını ortalama 3 ile 4 Türk Lirası arasında artırması öngörülüyor. Bu durum, özellikle ticari araç kullanıcıları ve uzun yol sürücüleri için ek bir maliyet oluşturabilir. İşte güncellenmiş akaryakıt fiyatları:

İstanbul

• Benzin/litre: 40,26 TL

• Motorin/litre: 39,28 TL

• LPG/litre: 20,90 TL

İzmir

• Benzin/litre: 41,47 TL

• Motorin/litre: 40,65 TL

• LPG/litre: 21,02 TL