Arabası olanlar sonunda oh diyecek! Akaryakıtta tarife değişti: Büyük indirim tarihi verildi

Son dönemde akaryakıt fiyatlarına yapılan art arda zamların ardından sürücülerin yüzü bu kez gülmeye başlıyor. Gece yarısından itibaren motorine 1 lira 21 kuruşluk bir indirim bekleniyor. Ayrıntılar haberimizde...

Arabası olanlar sonunda oh diyecek! Akaryakıtta tarife değişti: Büyük indirim tarihi verildi

Ülkemizde akaryakıt fiyatları, Brent petrol fiyatları ve döviz kurlarındaki dalgalanmalarla yakından ilişkilendiriliyor. Bu gece yarısından itibaren geçerli olmak üzere motorine yapılacak olan 1 lira 21 kuruşluk indirim, sürücülere nefes aldıracak.

İNDİRİM SONRASI AKARYAKIT FİYATLARI

akaryakıt

Pompaya yansıyacak bu indirimle birlikte İstanbul'da motorinin litresi 43 liradan, Ankara'da ise 43 lira 79 kuruştan satılacak. Bu durum, araç sahiplerinin yakıt masraflarında belirli bir ferahlama sağlayacak.

Akaryakıt fiyatlarının belirlenmesi, Türkiye'nin de içinde bulunduğu Akdeniz piyasasındaki işlenmiş ürün fiyatları ile dolar kurundaki değişiklikler göz önünde bulundurularak rafineriler tarafından hesaplanıyor. Ancak, fiyatlar dağıtım firmaları ve şirketler arasındaki rekabet ve serbest piyasa koşulları nedeniyle farklılıklar gösterebiliyor.

Geçtiğimiz dönemde, akaryakıt fiyatlarının duyurulması konusunda yaşanan bir gerginlik dikkat çekmişti. Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK)'nun fiyat değişikliklerini açıklayan tek sendika olan EPGİS hakkında suç duyurusunda bulunması üzerine, sendika akaryakıt fiyatlarını duyurmayacağını açıklamıştı.