Araba almak isteyene büyük şok! O modellerin fiyatı katlandıkça katlandı

Yeni yılın başlamasıyla birlikte otomobillerin fiyatlarındaki güncellemeler de yapılmaya başlandı. Otomobil fiyatlarındaki yeni yüzdeleri içeren güncel fiyat listeleri yayınlandı. İşte detaylar... Haberimizde...

Araba almak isteyene büyük şok! O modellerin fiyatı katlandıkça katlandı

 

Yeni yıl ile birlikte otomobillerde fiyat artışlarına başlandı. 2023 ve 2024 model yılı sıfır araçlarda fiyatlar artarken, bu zamlar yüzde 2 ila yüzde 4 arasında değişkenlik gösteriyor. 

Ortalama olarak fiyatlar yüzde 3.3 oranında yükseldi. Cardata'nın Genel Müdürü Hüsamettin Yalçın, 8 markanın 2024 model yılına ait araçlarının satışa sunulduğunu ve fiyatlarının açıklandığını belirtti. Otomotiv sektörü, 2024 yılına belirsizlikle girdi, ancak Yalçın, ocak sonu ve şubat başında daha net bir tablonun ortaya çıkacağını ifade etti. İşte detaylar...

otomobiller

YENİ YILDA OTOMOBİLLERDE FİYAT ARTIŞI 

Otomotiv Sanayii Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Cengiz Eroldu ise sıfır otomobil fiyatlarındaki artışlarla ilgili olarak, enflasyon ve döviz kuru artışlarının doğal olarak sıfır araç fiyatlarına yansıyacağını söyledi. Eroldu, ocak ayında fiyatlarını açıklayan markaların yüzde 2 ila yüzde 4 arasında fiyat artışlarına gittiğini belirtti.

 Otomotiv sektörü, ekonomik faktörler nedeniyle belirsiz bir döneme girmiş durumda ve ilerleyen günlerde daha net bir tablonun ortaya çıkması bekleniyor. Bu dönemde tüketiciler ve üreticiler, 2024 yılına ilişkin gelişmeleri takip ederek kararlarını şekillendirecekler.