Anne babalar başvuru için acele etsin! İlkokul, ortaokul, lise öğrencilerine nakit yardımı: 2024 öncesi hesaba yatacak

81 ilde halihazırda çocukları eğitim alan yönelik hibe başvuruları kabul ediliyor. Başvuru bilgilerine buradan ulaşabilirsiniz.

Anne babalar başvuru için acele etsin! İlkokul, ortaokul, lise öğrencilerine nakit yardımı: 2024 öncesi hesaba yatacak

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, çocukları ilkokula, ortaokula liseye ve üniversiteye giden ihtiyaç sahibi ailelere destek ödeneceği belirtildi. Peki başvuru şartları neler? Nasıl başvuru yapılıyor? Detaylar burada...

Aile Destek Programı ile Çocuk Yardım Programı

Türkiye Aile Destek Programı çerçevesinde hanelere çocuk başına çocuk nafakası ödenmektedir. Bu desteğe hak kazanan çocuk sayısına göre ödeme tutarları aşağıdaki gibidir:

1-2 çocuklu aileler için 350 TL

3 çocuklu aileye 450 TL

4 çocuklu aileye 550 TL

5 ve daha fazla çocuğu olan haneler için 650 TL

Bu yardımdan yararlanan ailelere aylık ödemeler yapılacak.

SED YARDIMI

SED YARDIMI

SED yardımı çerçevesinde okul öncesinde, ilkokulda, ortaokulda, lise kademesinde ve üniversitede eğitimlerine devam eden çocukların ailelerine destek ödeniyor. Finansman tutarı aşağıdaki gibidir.

-Okul Öncesi: 2422 TL

-İlkokuldan ortaokula: 3622TL

-Lise: 3874TL

-Üniversite: 4359 TL

SED desteğine başvurma koşulları

a) Çocuklar, bakım kararı verildikten sonra sosyal hizmet kuruluşlarında bakımı yapılır ve refakatçi olması halinde aile veya yakınlarının yanına verilebilir. 
b) Çocuklar, ekonomik zorluklar nedeniyle destek alamadıkları ve başka bir önlem almaya gerek kalmadan ekonomik ve sosyal destek hizmeti alınarak aileleri ve yakınları tarafından bakıldığı takdirde korunmaları gerekir. 
c) Kabul tedbirinin belirlendiği tarihteki yaş sınırına ulaşmış olması nedeniyle sosyal kuruluşlardan veya düzenlenmiş ailelerden ayrılarak çalışmaya, okumaya veya mesleki eğitime devam eden veya iş veya kariyer bulmakta zorluk çeken ve herhangi bir ücret alamayan gençlere destek verilir.
d) Doğal afet, doğal afet, hastalık veya olağandışı kazalara maruz kalan kişilerin ve aile bireylerinin temel ihtiyaçlarını belirli bir süre karşılayamayan çocukların yanı sıra, zor durumda olan kişilerin çocuklarının da hayati tehlike oluşturması durumları. (Ameliyat olmalı ya da ölmeli.)

SED destek başvurusu

Sosyal ve mali yardım başvuruları e-devlet üzerinden kabul edilecek. Başvurunun nasıl yapılacağına ilişkin ayrıntılı adımlar aşağıdaki gibidir.

1. Aşağıdaki bağlantıya erişin.

https://www.turkiye.gov.tr/ashb-sosyal-ekonomik-destek-on-basvuru

2. Açılan sayfada Yeni Uygulama bölümüne giriş yapın.

3. Şimdi 7. adımda bilgilerinizi girin ve devam etmek için başvurunuzu onaylayın.