Altın ve dolar biriktirenlere kritik uyarı! Alım fırsatı için rakam vererek 'bekleyin' dedi

İslam Memiş'ten gram altın ve borsaya ilişkin açıklamalar geldi! Kar yapmak isteyenler Haziran ayını beklesin. Ayrıntılar haberimizde...

Altın ve dolar biriktirenlere kritik uyarı! Alım fırsatı için rakam vererek 'bekleyin' dedi

Altın ve para piyasalarının uzman ismi İslam Memiş, Merkez Bankası'ndan yaşanan istifanın ardından yatırımcılara önemli uyarılarda bulundu. Memiş, herkesin endişe içinde olduğu bir dönemde "Eyvah" demenin gereksiz olduğunu vurgulayarak, piyasalardaki trendin devam edeceğine dikkat çekti.

Geçtiğimiz hafta borsada yaşanan "kâr satışı" için önceden uyarılarda bulunan Memiş, 8.665 puandan kapanan endeksin, 8.250 puana doğru gerileme ihtimalini hatırlattı. Kısa vadeli olarak bu düzeltmenin devam edebileceğini belirten uzman, bu durumu borsa için bir "alım fırsatı" olarak değerlendirdi.

Önümüzdeki döneme dair öngörülerini paylaşan Memiş, Mart sonuna kadar 9.000 puan seviyesini hedeflediğini ifade etti. Faiz ve KKM'den çıkacak paranın borsaya giriş yapacağını belirten uzman, yabancı yatırımcıların Şubat ayında borsaya ilgisinin artacağını ve borsanın yolunun devam ettiğini söyledi.

islam memiş

Altın fiyatlarıyla ilgili de değerlendirmelerde bulunan İslam Memiş, ons altının 2.000-2.050 dolar aralığını takip edeceğini belirtti. Cuma günü 2.057 dolara yükselen ons altının haftayı 2.036 dolar seviyesinden tamamladığını söyleyen uzman, bu hafta için 2.000-2.050 dolar aralığının geçerliliğini koruyacağını ifade etti. Gram altın da ons altını takip edecek ve serbest piyasada 2.072 liradan kapanarak 2.040-2.070 lira aralığında işlem görmeye devam edecek.

Son olarak, başkan değişikliğine dair endişelere değinen Memiş, yatırımcılara korkmamaları gerektiğini söyledi ve asıl sürprizin Mayıs-Haziran aylarında olabileceğine dikkat çekti. Uzmanın bu değerlendirmeleri, yatırımcılara yol haritası sunarken, piyasalardaki gelişmeleri yakından takip etmeleri gerektiğini vurguluyor.

NOT: BU HABER BİR YATIRIM TAVSİYESİ DEĞİLDİR.