Altın uçuşa değil düşüşe geçiyor! Ünlü ekonomist altını olanlara kötü haberi verdi

Son dönemde yüksek faiz oranlarının etkisiyle durgun seyreden altın fiyatları, piyasalardaki faiz indirimi beklentileriyle birlikte hızla tırmanışa geçti. Özellikle ons altının kritik seviyeleri aşarak tarihi zirvelerine ulaşması, dikkatleri üzerine çekti. Gram altın tarafında da iç piyasada yoğun hareketlilik yaşanırken, dolar/TL kuru ve küresel dolar endeksinin etkisi altında yeni rekabetçi fiyatlar belirlendi. Ekonomistler, ABD'den gelecek verilere bağlı olarak altın fiyatlarının seyrine ilişkin farklı s

Altın uçuşa değil düşüşe geçiyor! Ünlü ekonomist altını olanlara kötü haberi verdi

ltın Fiyatlarındaki Yükseliş: Yeni Rekorlar ve Beklentiler!

Son zamanlarda yüksek faiz oranlarının etkisiyle durağan seyreden altın fiyatları, faiz indirimine dair olası gelişmelerle birlikte hızla yükselişe geçti.

Küresel çapta, ons altın fiyatı, analistlerin "kritik" olarak değerlendirdiği 2.072 dolar seviyesini aşarak 2.100 doları geçti ve tarihi zirvelerine ulaştı.

Aylık bazda ons altında yaşanan değer artışı neredeyse yüzde 5'e yaklaşırken, yıllık artış oranı ise yüzde 15'i buldu. Üstelik, bu yükseliş, doların hala güçlü olduğu bir dönemde gerçekleşti.

Gram altın piyasasında ise içeride hareketli günler yaşanıyor. Bir yanda rekor kıran ons altın, diğer yanda 31,50'yi aşan dolar/TL kuru, gram altın fiyatlarını rekor seviyelere taşıyan temel etkenler arasında.

Gram bazında altının bir yıllık artışı yüzde 90'ı aşarken, yılbaşından bu yana ise yüzde 10'dan fazla bir artış yaşandı.

Ons altın 2.147 dolara kadar yükselirken, gram altın ise fiziki olarak 2.300 liralara kadar tırmandı.

Dolar kuruna ilişkin yaptığı tahminlerle tanınan ekonomist Necmettin Batırel, genel beklentilerin aksine altının düşeceğini öngördü. Batırel, yaptığı açıklamada, "Altın fiyatlarını etkileyecek olan ABD'deki iki veri açıklanacak. Çarşamba günü özel sektör verileri, Cuma günü ise tarım dışı istihdam rakamları belli olacak. Bu veriler tahminlerin üzerinde gelirse -ki bu olasılık yüksek görünüyor- ons altında düşüş başlayabilir. Altın zirveden geri çekilebilir" ifadelerini kullandı.