Altın fiyatlarının şirazesi kayacak! Uzman isim tir tir titretecek tarihi verdi: Almayan yandı

Ünlü ekonomist Hatice Kolçak, yatırımcıları uyardı! Faiz politikası ve piyasa beklentileri hakkında önemli açıklama yapan Kolçak, yatırımcılara önemli detay verdi. İşte ayrıntılar.

Altın fiyatlarının şirazesi kayacak! Uzman isim tir tir titretecek tarihi verdi: Almayan yandı

Piyasa Uzmanı Hatice Kolçak, yatırımcıları yakından ilgilendiren önemli açıklamalarda bulundu.

para

Ünlü ekonomist Hatice Kolçak, seçim sonrası merkez bankasının değişmeyen faiz politikasını ve piyasa beklentilerini değerlendiriyor.

Merkez Bankası Para Politikası Kurulu (PPK) kararıyla politika faiz oranı olan bir hafta vadeli repo ihale faiz oranı %45 seviyesinde sabit tutuldu.

Bu kararın ardından piyasada pek hareketlilik olmasa da Hatice Kolçak, Youtube kanalında yaptığı açıklamalarda seçim sonrası beklenen yatırım araçlarına ilişkin çarpıcı görüşler paylaştı.

Mali müşavir Hatice Kolçak, Merkez Bankası'nın faiz oranlarını sabit tutmasının ardından piyasaya güvenin gelmesi gerektiğini belirterek, "Şu ana kadar herhangi bir olumsuz tepki gelmedi. Hisse senedi piyasası yoluna devam ediyor gibi görünüyor."

Parasal duruma da değinen Kolçak, piyasanın merkez bankasının yıl sonu enflasyon rakamına inanmadığını, bu nedenle döviz kurlarında rekor artış beklentisiyle döviz talebinin arttığını belirtti.

para

FAİZLERDE ARTIŞ YAŞANACAK

Seçim sonrası faiz oranına dikkat çeken Kolçak, vatandaşların enflasyondan korunmak için paralarını faizde tutmak istemediklerini, merkez bankasının faizi 7 bin 500 baz puan artırması gerektiğini ifade etti.

FED faiz indirse bile Türkiye'de vergi indiriminin ertelenebileceğini ve seçimden sonra ilave gümrük tarifeleri ve parasal sıkılaştırma uygulanabileceğini de sözlerine ekledi.