Altın fiyatlarında son tren kaçıyor! Almak isteyen için son tarih verildi

Çeyrek, yarım ve tam altın fiyatı kaç TL? Fiyatlar artacak mı yoksa azalacak mı? Altın piyasaları uzmanı açıkladı! İşte ayrıntılar...

Altın fiyatlarında son tren kaçıyor! Almak isteyen için son tarih verildi

Altın piyasasında yaşanan dalgalanmalar ve uzmanların yorumlarıyla birlikte, 12 Şubat 2024 tarihinde altın fiyatlarındaki son durum merak konusu olmaya devam ediyor. Ortadoğu'daki artan gerilim, altına olan ilgiyi artırarak onu güvenli liman haline getirirken, Türkiye ve dünya genelinde altın stokları yapılmaya başlandı. Ancak, bu durumun altın fiyatlarına nasıl bir etki yapacağı merak konusu.

Geçtiğimiz günlerde 2000 TL direnç barajını aşan gram altın, bu haftaya düşüşle başladı. Yatırımcılar, düşüşün bir alım fırsatı olduğunu belirterek, "Bu fırsat son fırsat" uyarısında bulundu. Altın fiyatlarındaki düşüş, uzmanlar tarafından altın tutmaya teşvik edilirken, önümüzdeki günlerde altın fiyatlarının yükselebileceği öngörülüyor.

Altın piyasasının nabzını tutan Para ve Altın Piyasası Uzmanı İslam Memiş, her düşüşün bir alım fırsatı olduğunu vurgulayarak yatırımcılara seslendi. Altın fiyatlarının bu haftaki düşüşü, yatırımcılar için cazip bir alım fırsatı olarak değerlendirilebilir.

altın fiyatları

12 Şubat 2024 itibarıyla gram altın 1.994,32 TL'den, çeyrek altın ise 3.422,00 TL'den işlem görüyor. Gram altın, haftaya düşüşle başlamış olsa da uzmanlar, altın fiyatlarının genel olarak yükseleceğini düşünüyor. Altın fiyatlarının yılın ilk çeyreğinde rekor rakamlara çıkması bekleniyor, bu da yatırımcılar için potansiyel bir kazanç anlamına geliyor.

Ancak, altın fiyatlarındaki yükselişin ne zaman başlayacağı henüz belirsiz. Yatırımcılar, altın fiyatlarını yakından takip etmeli ve piyasadaki gelişmeleri dikkatlice analiz etmelidir. 12 Şubat 2024 tarihinde yarım altın 6.885,00 TL, tam altın 13.407,25 TL, Cumhuriyet altını ise 13.542,00 TL'den işlem görüyor.

Altın fiyatlarındaki bu dalgalanmalar, yatırımcılara fırsatlar sunarken, aynı zamanda dikkatli olunması gereken bir süreci de işaret ediyor. Altın piyasasındaki gelişmeleri takip ederek, yatırımcılar ellerindeki altını tutup tutmama konusunda bilinçli kararlar alabilirler.

NOT: BU HABER BİR YATIRIM TAVSİYESİ DEĞİLDİR.