Altın biriktirenler o tarihi beklesin! 2 katını kazandıran formül

Altın, hem bireylerin hem de yatırımcıların güvenli yatırım aracı olarak tercih ettiği bir maden. Altın fiyatlarının artış trendi ne zaman sona erecek, herkes bunu merak ediyor. ABD’nin önde gelen finans şirketleri tahminlerini paylaştı. İşte ayrıntılar...

Altın biriktirenler o tarihi beklesin! 2 katını kazandıran formül

Citi’nin son altın tahmini, yatırımcıların ve piyasa izleyicilerinin gözünü korkuttu. Banka, altın fiyatlarının çok yükseleceğini öngörüyor ve bu durumun piyasaları sallayabileceğini söylüyor. Citi, altın fiyatlarında sert bir yükseliş beklediğini ve bunun piyasalarda yeni bir çağ başlatabileceğini dile getiriyor.

ABD’de enflasyon, geçen hafta tahminlerin üstünde arttı. Bu da Fed’in faizleri düşürme ihtimalinin azaldığı anlamına geldi. Altın da bu haberlerle birlikte son iki ayın en düşük düzeyine indi. Fed, ocak ayında faizleri değiştirmemiş ve enflasyonun yüksek kalması nedeniyle faiz indirimine karşı ihtiyatlı davranmıştı. Piyasalar, Fed’in bundan sonraki adımlarını merakla bekliyor.

altın fiyatları

ALTIN FİYATLARINDA YÜKSELECEK Mİ?

Citi  altın fiyatlarının önemli ölçüde yükseleceğini tahmin ediyor. Bankanın görüşüne göre, merkez bankaları altın stoklarını hızla artırırsa, bu stagflasyon veya ağır bir küresel kriz gibi durumlarda altın fiyatlarının %50 civarında yükselme ihtimali olduğu anlamına geliyor. Citi analistleri, özellikle Doshi’nin de katkıda bulunduğu bir raporda, gelişen piyasalar merkez bankalarının doları terk etmesinin ve bunun sonucu olarak ABD dolarına olan güvenin azalmasının altın fiyatlarını 3.000 dolar/ons seviyesine ulaştırabilecek “en muhtemel senaryo” olduğunu ifade ediyor.

Altın yatırımcıları ve piyasa analistleri Citi’nin çarpıcı tahminini yoğun bir şekilde konuşuyor. Citi’nin beklentisi gerçek olursa, altın fiyatlarının sert bir şekilde artması yatırımcıların planlarını büyük ölçüde değiştirmeleri gerektiği anlamına geliyor.