Altın almak isteyenlere ters köşe! İslam Memiş tarih vererek uyardı

Mali analist İslam Memiş, son açıklamasında altın ve para piyasalarına ilişkin önemli bir uyarıda bulundu. Gram altının önümüzdeki 1-2 hafta içinde yeni zirvelere ulaşacağını tahmin eden Memiş, konuşmasında jeopolitik gerilimlerin hala sürdüğünü ve küresel gelişmelerin piyasayı etkilediğini vurguladı.

Altın almak isteyenlere ters köşe! İslam Memiş tarih vererek uyardı

İslam Memiş, dünya genelinde gerçekleşen jeopolitik gerilimler ile birlikte diğer gelişmelerin küresel piyasalardaki etkilerini değerlendirdi. Gram Altın ve Dolar hakkında önemli bilgiler veren Memiş, yatırımcılar için bir uyarı da yayımladı.

İslam Memiş, terörle mücadele ile dış ilişkilerde iç açıklamaların önemini vurgularken, borsanın durumunu da değerlendirdi. Memiş, İstanbul Menkul Kıymetler Borsası'nın 8.050 puanının bulunduğunu, 7.700 ile 8.100 puan aralığının geçerli olduğunu söyleyerek satış ihtimaline dikkat çekti.

Altın almak isteyenlere ters köşe! İslam Memiş tarih vererek uyardı

Uzman isim ayrıca, Moody's'in Türkiye'nin görünümünü olumlu olarak değerlendirmesine rağmen henüz not artırımı yapılmadığını açıkladı. Memiş, TL için dolar tahminini paylaşarak, 30 ila 33 lira arasında olmasını beklediğini söyledi. Avro-TL kurunun uzun vade işlem yapan alım fırsatı sağlayabileceğini açıkladı.

YENİ HEDEF AÇIKLANDI

Gram ve ons altını da değerlendiren İslam Memiş, ons altının 2038-2070 dolar aralığında sağlam bir şekilde seyredeceğini, fiyatların bu yılın ilk çeyreğinde 2.150 dolara yükselmeye devam edeceğini söyledi. Açık piyasada gram altının fiyatının 2 bin 50-2 bin 60 lira aralığında olduğunu ve 1-2 hafta içinde 50 lira yükselmesinin beklendiğini söyledi. Memiş, bu nedenle çekilmenin kalıcı olmadığını açıkladı.