Altın almak isteyen elini çabuk tutsun! O gecenin sabahında 400 TL birden artacak

''Dolar 9 lira birden düşecek" açıklamasının ardından, İslam Memiş'ten gram altın konusunda uyarı geldi: Değerinde 400 liralık ani bir değişiklik olabilir. Detaylar haberimizde...

Altın almak isteyen elini çabuk tutsun! O gecenin sabahında 400 TL birden artacak

Altın piyasası, Goldman Sachs'ın eski Başekonomisti Robin Brooks'un "Dolar 9 lira düşecek" tahmininin yankılarıyla sarsılırken, Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş'ten önemli bir açıklama geldi. Gram altının fiziki olarak kuyumcularda 2100 lira seviyelerine tırmanmasıyla birlikte yatırımcılar, ilerleyen süreçte neler olacağını merakla bekliyor.

ALTIN ALACAKLAR DİKKAT

Foto - 'Dolar 9 lira birden düşecek' çıkışı sonrası İslam Memiş'ten gram altın uyarısı: 400 lira birden değişecek

Memiş, ABD'den gelen enflasyon verisinin ardından ons altın, gram altın, ons gümüş ve gram gümüş için yeni tahminlerini paylaştı. Enflasyonun ABD'de beklentilerin üzerinde yüzde 3.1 olarak açıklanmasının ardından, dolar karşısındaki varlıkların baskılandığını belirten Memiş, emtialarda da beklentilerin değiştiğini vurguladı.

"Ons altın 1994 dolarda" diyen Memiş, bant aralığının 1950-2000 dolar olduğunu belirtti. Kısa vadede veri etkisinde kalan fiyatlamaya rağmen, altın tarafındaki pozitif beklentinin devam ettiğini ifade etti. Gram altının da ons altından olumsuz etkilendiğini dile getiren Memiş, gram altın için 2043-2053 lira aralığında bir bant belirledi. Güçlü bir destek seviyesinin 2040 lira olduğunu belirten uzman, yaz aylarında 2500, yıl sonunda ise 3000 lira beklentisinin devam ettiğini söyledi.

Memiş, ons gümüş için 22.25 dolar belirlerken, bu yıl için 32 dolar öngörüsünde herhangi bir değişiklik olmadığını ifade etti. Gümüş onsunda kısa vadede 21.85-22.85'in takip edileceğini belirten uzman, 22 dolar altınının ise alım fırsatı olarak görülebileceğini dile getirdi.