Akaryakıtı kartla değil nakit alan indirimi kapacak! Araç sahiplerini şok eden flaş karar

Akaryakıt alışverişinizi kart yerine nakit olarak öderseniz indirimli fiyattan yararlanacaksınız! Detaylar haberimizde...

Akaryakıtı kartla değil nakit alan indirimi kapacak! Araç sahiplerini şok eden flaş karar

Türkiye'de akaryakıt fiyatlarındaki artışın etkilerini hafifletmek amacıyla, bankaların Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'na (BDDK) yaptığı bir teklif gündeme geldi. Yapılan teklif, akaryakıt istasyonlarına yapılan nakit ödemelerde indirim uygulanmasını içeriyor. Aynı teklif kapsamında, kartlı ödemelerde ise vatandaşa yüzde 3.3 oranında komisyon ücreti yansıtılması talep ediliyor.

Enerji Petrol Gaz İkmal İstasyonları İşveren Sendikası (EPGİS) Başkanı Fesih Aktaş, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, nakit ödemelerde pano satış fiyatına eklenen "hizmet bedeli" ile yüzde 3'lük komisyonun alınmayacağını belirtti. Ayrıca, kartlı ödemelerde ise "hizmet bedeli fişi" kesilerek komisyonun vatandaş tarafından karşılanmasını istedi. Bu düzenlemenin BDDK tarafından yapılmasını talep eden Aktaş, benzer bir uygulamanın taksi veya benzeri hizmet sektörlerinde olduğunu vurguladı.

akaryakıt nakit ödeyene indirim

Akaryakıt istasyonları, bankaların yüksek komisyon oranları nedeniyle ekonomik sıkıntı yaşadıklarını belirtiyor. EPGİS Başkanı Aktaş, kredi kartı ödemelerinde bankanın talep ettiği komisyonun vatandaş tarafından ödenmesini önererek, nakit ödemelerde ise komisyon alınmamasını savundu.

EPGİS Başkanı ayrıca, bu düzenlemenin kanuni açıdan bir engel oluşturmadığını ve sektörün bu doğal ticari hakkı kullanması gerektiğini ifade etti. Aktaş, bu düzenleme ile bayilerin daha adil bir gelir elde edebileceğini ve sektördeki ekonomik dengenin sağlanabileceğini söyledi.