Akaryakıt fiyatları komple değişti! Benzin, motorin, LPG'de ibre tersine döndü

3 Şubat tarihli akaryakıt fiyatları vatandaşın yüzünü güldürecek. İndirim başladı! İşte detaylar...

Akaryakıt fiyatları komple değişti! Benzin, motorin, LPG'de ibre tersine döndü

3 Şubat 2024 tarihinde güncellenen akaryakıt fiyatları, Brent petrol fiyatlarındaki düşüşle birlikte merak konusu oldu. Tuğba Bozkurt'un haberine göre, zamların ardından benzinin litre fiyatı 39 TL'yi, motorinin ise 41 TL'yi aştığı belirtiliyor. Ancak, haftanın son gününde Brent petrol fiyatlarındaki düşüş, akaryakıt fiyatlarına olası bir indirim beklentisi oluşturdu.

İsrail'in Gazze'de devam eden saldırılarının ise bölgedeki tansiyonu yavaşlatması ve ticaret yollarındaki riskleri azaltması, petrol fiyatlarındaki artışı kısıtlıyor. Uluslararası çabaların Gazze'deki saldırıları durdurmak için ateşkes ilan etmeye yönelik adımlar atması, önümüzdeki günlerde petrol fiyatlarının seyrini etkileyebilir.

akaryakıt

Ancak, yeni hafta için henüz İstanbul, Ankara ve İzmir gibi büyük şehirlerde benzin ve motorin fiyatlarında indirim veya zam haberleri bulunmuyor. İstanbul Anadolu yakasında benzinin litre fiyatı 39,26 TL, motorinin ise 41,61 TL olduğu belirtilirken, Avrupa Yakası'nda benzinin litre fiyatı 39,35 TL, motorinin ise 41,68 TL olduğu görülüyor. Ankara'da benzinin litre fiyatı 40 TL, motorinin ise 42,41 TL olduğu ifade edilirken, İzmir'de benzinin litre fiyatı 40,24 TL, motorinin ise 42,62 TL olduğu kaydediliyor.

Brent petrol fiyatlarındaki düşüşle birlikte akaryakıt fiyatlarında indirim beklentisi oluşsa da, bölgedeki siyasi gelişmeler ve uluslararası çabaların etkisiyle bu durumun nasıl şekilleneceği önümüzdeki günlerde netlik kazanacak.