Aile Bakanı Göktaş'tan Müjde: Okula Giden Çocukları Olan Annelere Destek Başlıyor!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş yaptığı son dakika açıklamasında çocuğu okula gidenlere destek ödemesi yapılacağını söyledi.

Aile Bakanı Göktaş'tan Müjde: Okula Giden Çocukları Olan Annelere Destek Başlıyor!

Destek Ödemeleri: Okula Giden Çocuklar İçin Ekim Ayında Başladı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, son dakika açıklamasında bulundu. Bakan Göktaş, ilkokul, ortaokul, lise ve üniversiteye devam eden çocukları olan ailelere yönelik destek ödemelerinin Ekim ayında hesaplarına yatırıldığını belirtti. Henüz başvuruda bulunmamış aileler için ise başvuru süreci açıklandı.

Bakan Göktaş, 2023 yılı Ekim ayında SED kapsamında okula giden çocuklara toplamda 580 milyon lira ödeme yapıldığını duyurdu. E-devlet üzerinden başvuru yapan vatandaşlara bu destek ödemelerinin Kasım ayında da süreceğini belirtti.

Çocukların temel ihtiyaçlarını ve eğitim giderlerini karşılamak amacıyla ailelere destek ödemeleri yapıldığını vurgulayan Bakan Göktaş, şu bilgileri paylaştı:

“Sosyal ve Ekonomik Destek ödemesiyle aileleri yalnız bırakmıyoruz. SED ile ailelerin, çocuklarının temel gereksinimlerini ve eğitim giderlerini karşılıyoruz. Bu doğrultuda SED hizmetinden yararlanan çocuklarımız için ailelerin hesaplarına Ekim 2023 ödemesi olarak toplam 580 milyon TL yatırdık.”

2023/06/14/para17.jpg

Kim Ne Kadar Alacak?

Destek ödemesi, çocuğun eğitim seviyesine göre farklılık göstermektedir. Ödemeler aşağıdaki gibidir:

  • Okul Öncesi: 2422 TL
  • İlkokul-Ortaokul: 3622 TL
  • Lise: 3874 TL
  • Üniversite: 4359 TL

Başvuru Şartları Nelerdir?

Başvuru şartları şu şekilde belirlenmiştir:

a) Bakım tedbiri kararı alınarak sosyal hizmet kuruluşlarında desteklenen ve uygun görülmesi halinde ailesi veya yakınlarına teslim edilebilecek çocuklar.

b) Ekonomik zorluk nedeniyle, desteklenmedikleri takdirde korunmaya muhtaç hale gelecek olanlardan, bakım tedbiri kararı alınmaksızın sosyal ve ekonomik destek hizmetinden yararlandırılarak ailesi veya yakınları tarafından bakılabilecek çocuklar.

c) Bakım tedbiri devam ederken yaş sınırlarını tamamlayarak, sosyal hizmet kuruluşlarından veya koruyucu aile yanından ayrılan ve iş veya meslek edinme kurslarına devam eden veya bir iş sahibi olamayacak kadar muhtaç hale gelecek gençler.

d) Olağanüstü bir felaket, doğal afet, hastalık veya kaza sonucu belirli bir süre temel ihtiyaçlarını karşılayamayacak durumda olan ve geçindirmekle yükümlü olduğu aile fertlerinin temel ihtiyaçlarını karşılayamayacak durumda olan kişilerin çocukları.