Acil nakit ihtiyaçlarına ilaç gibi 100.000 TL kredi! İki şartı sağlayan parayı kapacak

Maaş artış beklentilerinin karşılanmaması durumunda emeklilerin maddi sıkıntı yaşayacağı vurgulanırken, PTT'nin sunduğu kredi kampanyasının da bu duruma çözüm olması amaçlandığı belirtildi. Bu kapsamda PTT'nin Aktif Bank iş birliği ile emeklilere özel kredi kampanyası başlattığı ve bu sayede emeklilerin yaşam masraflarını karşılamak adına düşük faizli kredi seçeneklerinden yararlanabilmelerinin mümkün olduğu bildirildi.

Acil nakit ihtiyaçlarına ilaç gibi 100.000 TL kredi! İki şartı sağlayan parayı kapacak

Kampanyada kullandırılan kredi tutarı 100.000 TL, geri ödeme süresi ise 24 ay şeklinde belirlenirken krediye uygulanan faiz oranının da %3,19 olduğu bilgisi paylaşıldı.

GEREKLİ KOŞULLAR

PTT kredisinden faydalanmak isteyen emeklilerin iki önemli koşulu sağlaması gerektiği öğrenildi ve bu koşullar şu şekilde gruplandırıldı:

Acil nakit ihtiyaçlarına ilaç gibi 100.000 TL kredi

Maaşlarının PTT'den alınması

80 yaşın altında olmak

80 yaş üstü emekliler bu promosyondan yararlanamaz. Bu koşullarla başvuran emekliler kredi başvurusu değerlendirme sürecine dahil edilecek.

Emeklilerin artan yaşam maliyeti ve gelirlerindeki yetersiz artışın ekonomik sıkıntıları ağırlaştırdığı, bu durumun emeklileri kredi gibi mali desteklere başvurmaya yönelttiği ortaya çıktı. PTT'nin emeklilere yönelik başlattığı finansman kampanyasının sosyal sorumluluğu anlamanın ön şartı olduğu değerlendirilerek, kampanyanın emeklilerin maddi ihtiyaçlarına çözüm sunmayı amaçladığı vurgulandı.