30 Mart'a kadar başvuru yapan gençler yaşadı! O miktara kadar geri ödemesiz hibe verilecek

Ejder Açıkkapı Müjdeyi Verdi: KOOPDES Programı'nda Genç ve Engelli Kooperatiflere Hibe Desteği! AK Parti Elazığ Milletvekili Açıkkapı, 2024 KOOPDES Programı'yla genişletilmiş destekleri açıkladı, kadınlara ek olarak genç ve engelli girişimcilere de hibe sağlanacak.

30 Mart'a kadar başvuru yapan gençler yaşadı! O miktara kadar geri ödemesiz hibe verilecek

Ejder Açıkkapı'dan Müjde: KOOPDES Programı Genç ve Engelli Kooperatiflere de Hibe Sunacak

AK Parti Elazığ Milletvekili ve TBMM Plan Bütçe Komisyonu Üyesi Ejder Açıkkapı, Türkiye genelinde ekonomik kalkınmaya katkı sağlayan kooperatiflere yönelik KOOPDES Programı'nda önemli bir genişleme duyurdu. Açıkkapı, programın kadınlara yönelik hibe desteklerinin yanı sıra engelli ve genç girişimcileri de kapsayacak şekilde genişletileceğini belirtti.

2024 yılı için başvuruların 20 Şubat'ta başladığını hatırlatan Açıkkapı, bu başvuruların 30 Mart 2024 tarihine kadar Ticaret İl Müdürlüklerine yapılabileceğini vurguladı. Açıkkapı, "2020-2023 döneminde 628 kooperatifimizin 663 projesine toplamda 76 milyon lira destek sağlandı." bilgisini paylaşırken, 2024 yılında gençler ve engellileri de kapsayacak şekilde KOOPDES programının genişletileceğini ifade etti.

nakit

Milletvekili Açıkkapı, kooperatiflerin toplum kalkınmasında ve ekonomik canlanmada önemli bir rol oynadığını belirterek, "2024 yılı KOOPDES Programı ile kooperatiflerimizin daha fazla desteklenmesi, yeni projelerin hayata geçirilmesi ve böylece ülkemizin kalkınma hedeflerine ulaşmasında önemli bir adım daha atılmış olacak." dedi. Ayrıca, gençler ve engellileri de kapsayan genişletilmiş program için teşekkürlerini iletti.

Ejder Açıkkapı, 2024 yılı KOOPDES programına Ticaret Bakanlığı çatısı altında faaliyet gösteren tüm kooperatiflerin ve üst birliklerin başvurabileceğini belirtti. Kadın emeğini değerlendiren, gençlerin çoğunlukta olduğu, engelli kooperatifleri, tarım satış kooperatifleri ve yenilikçi alanlarda faaliyet gösteren kooperatiflere hibe desteği sağlanacağını dile getirdi. Bu genişletilmiş programın ülke ekonomisine ve sosyal kalkınmaya önemli katkılar sağlaması bekleniyor.