1990 yılından sonra bir ilk! Araç sahipleri başını taşlara vuracak

Yerel seçimlerin ardından iktidarın, 1990’larda hayata geçirilen bir vergi uygulamasını yeniden başlatmayı planladığını ekonomist Şeref Oğuz iddia etti.

1990 yılından sonra bir ilk! Araç sahipleri başını taşlara vuracak

Ekonomist Şeref Oğuz, 1990’larda yürürlüğe giren bir verginin, yerel seçimlerden sonra iktidar tarafından yeniden uygulanacağını belirtti. Ekonomik kriz her geçen gün daha da derinleşiyor. Vatandaş zamlarla boğuşurken, yeni vergiler de yaşamı daha da zorlaştırıyor.

Ekonomik durum hakkında piyasadaki ekonomistler görüşlerini paylaşıyor. Yerel seçimlerden sonra uygulanabilecek vergiler konusunda ise ekonomist Şeref Oğuz bir açıklama yaptı.

araç vergisi

Oğuz açıklamasında 1 Nisan’dan itibaren vergi artışlarına hazır olunması gerektiğine vurgu yaptı. Yapılacak yeni düzenleme ile vatandaşın cebinden daha fazla para almak için bir dizi vergi düzenlemesi yapmayı planlandığı belirtildi. 

Ayrıca KDV, MTV, peşin vergi gibi vergilerde yükseliş beklendiğini de söyledi. Özellikle bu düzenlemelerden birden fazla evi olanlar, 1600 cc üzeri araç sahipleri, gelirini beyan etmeyenler vergi baskısından en çok etkilenecek olanlar olduğu vurgulandı. Bu vergi artışlarının enflasyonu ve kayıt dışılığı artıracağı yönünde öngörüsünü paylaştı.

Oğuz, Sözcü TV’de yaptığı açıklamada, 

"Bir diğer plan ise KDV'nin %24'e çıkarılması üzerine çalışılıyor. Ayrıca, birden fazla evi olanlara ek bir vergi getirilecek. Bu vergi oldukça yüksek olabilir ve ev sahipleri vergiyi ödeyemezlerse evlerini icraya vermek zorunda kalabilirler. 1600 cc'yi aşan araçlara ağır vergiler gelecek ve 90'lı yıllardan hatırlanan bir vergi daha geliyor. Bu vergi, kazanılmayan paranın vergisi olarak biliniyor ve peşin vergi olarak adlandırılıyor.

Devlet, ihtiyacı olduğu için paranızı alıyor ve bu da enflasyonu artırıyor. Dolayısıyla, devlet sizden alırsa, ekonominin büyük bir kısmı kayıt dışına itiliyor." dedi.