18 yaş üzeri vatandaşlara bakanlık yardımı! O miktar her ay tıkır tıkır hesaba yatacak

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, ekonomik sıkıntı yaşayan vatandaşlarımız için önemli bir adım atıldığını duyurdu. 18-55 yaş arasındaki ihtiyaç sahibi kişilere, belirli şartları taşımaları halinde 6.667,50 TL tutarında maddi yardım sağlanıyor.

18 yaş üzeri vatandaşlara bakanlık yardımı! O miktar her ay tıkır tıkır hesaba yatacak

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, son zamanlarda ekonomik sıkıntı yaşayan vatandaşlara yönelik yeni bir çalışma başlattı. 18-55 yaş arasındaki ihtiyaç sahibi kişilere, belirli şartları karşılamaları sonrası 6.667,50 TL tutarında maddi yardım sağlanacak. Bu finansman programı Aile Bakanlığı'na ait resmi internet sitesinde ayrıntılı olarak duyuruldu. Bakanlık ayrıca başvuru süreci ve gereklilikler konusunda da net bilgiler verdi.

"Yardım alma koşulları"

Aile Bakanlığı'nın yardım programından yararlanmak isteyen kişilerin ilgisini çeken bir diğer soru da bundan kimlerin yararlanabileceğidir. Aile Bakanlığı, İstihdam Desteği adı verilen bu ödemeyle sosyal yardım alan, İŞKUR aracılığıyla iş bulan ve sosyal güvencesi olmayan kişilere destek olmak istiyor. Detaylı bilgi ve başvuru şartlarına bakanlığın internet sitesinden ulaşılabilir.

18 yaş üzeri vatandaşlara bakanlık yardımı

Başvuru koşulları ve süreci

6.667,50 TL tutarındaki bu destekten faydalanmak için gerekli koşullar da açıklandı. Bu destekten İŞKUR aracılığıyla görüşme yapıp sosyal güvenceli iş sahibi olanlar faydalanabilmektedir. Destek miktarı toplam asgari ücretin üçte biri kadar olup, yararlananlar bu destekten sadece bir kez yararlanabilmektedir.

Bireylerin başvuruda bulunması gereken tek belge kimlik kartıdır. Sosyal sigorta kapsamında olan ve çalışma bilgileri İŞKUR kayıtlarında yer alan kişiler başvuru yapabilir. Bu sürecin Sosyal Yardımlaşma Dayanışma Vakfı Yönetim Kurulu tarafından belirlenmiş olan süre içerisinde tamamlanması gerekmektedir.