16 milyon emekli kahrolacak! Herkes umutla bekliyordu: Kötü haber geldi

16 milyon emekli vatandaşa soğuk duş etkisi gösterecek haber çıktı. Haziran ayı maaşlarının öne çekilmediği görülürken emeklilerin Kurban Bayramı'nı maaşlarını almadan geçirecekleri öğrenildi.

16 milyon emekli kahrolacak! Herkes umutla bekliyordu: Kötü haber geldi

Kurban Bayramı öncesinde 16 milyondan fazla emekliye 3 bin liralık bayram ikramiyesi verildi. Memur emeklilerine ve Bağ-kur emeklilerine ödemeler tamamlanırken, SSK emeklilerine de bayram harçlığı ödemeleri bugünden itibaren başlayacak. Ancak emekliler haziran ayı maaşlarını bayramdan önce almak istiyordu. Kurban kesimi yapmak isteyen ancak 12.000-15.000 TL'ye küçükbaş hayvan da alamayan emekliler ayrı bir hayal kırıklığı yaşadılar.

Emekli maaşı olan vatandaşlar Kurban Bayramı döneminde sıkıntılı bir dönemle karşı karşıya kalacak. Çünkü emeklilerin haziran ayı maaşları öne çıkarılmadı. Yani emeklilerin yalnızca Kurban Bayramı'nda aldıkları 3 bin TL'lik bayram ikramiyesiyle hayatta kalmaları gerekiyor. Milyonlarca emekli Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan müjdeli haber bekliyordu. Ama bu mesaj hiç gelmedi. Peki emekli maaşı 2024 yılının Haziran ayında ne zaman ödenecek? İşte yanıtı..

Emekli ikramiyesi ödemesi başladı!

16 milyon emekli kahrolacak! Herkes umutla bekliyordu: Kötü haber geldi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçtiğimiz günlerde uzun süredir beklenen emekli izin ikramiyesi ödeme planını açıkladı. Tatil ücreti 10-14 Haziran tarihleri ​​arasında ödenecek. Emekli memur ve Bağ-Kur emeklilerine yapılan ödemeler tamamlandı. Bugünden itibaren SSK emeklilerine bayram harçlığı ödenmeye başlandı. Ancak emeklilerin Kurban Bayramı öncesinde başka talepleri de vardı.

Milyonlarca emekli haziran ayı emekli maaşlarının öne alınmasını istedi. Ancak bu konuda kötü bir haber vardı. Haziran emekli maaşı ödeme tarihi öne alınmadı. Önceki yıllarda emeklilere bayram öncesinde ödemeler yapılıyordu ama bu yıl durum böyle değil. Dolayısıyla emekliler Kurban Bayramı'nı sadece 3000 TL tutarında bayram ikramiyesiyle geçirmek zorunda kalacaklar.

Haziran ayı maaşlarının bayramdan önce ödenmesini bekleyen emekliler son derece hayal kırıklığına uğradılar. Yine de hükümet kararlılığını sürdürüyor ve emeklilik ödemelerini öne alma planı yok.