Zincir marketler bu ürünlerde toplu indirim yaptı! Bakliyat, ayçiçek yağı ve daha fazlasında dev indirim

Tarım ve Orman Bakanlığı'ndan yeni karar! Artık belirli ürünlerin satışı olmayacak! Detaylar haberimizde.

Zincir marketler bu ürünlerde toplu indirim yaptı! Bakliyat, ayçiçek yağı ve daha fazlasında dev indirim

Tarım ve Orman Bakanlığı duyurdu! Türk Gıda Kodeksi'nde yapılan güncel değişiklikler bazı ürünlerin marketlerde satışının olmayacağı düzenlemesi yapıldı. Tüm detaylara haberimizi okuyarak ulaşabilirsiniz. 

ARTIK BAZI ÜRÜNLER MARKETLERDE SATILMAYACAK

Türk Gıda Kodeksi Yönetmeliği'nde yapılan değişiklikler, çiğköfte ürünleri üzerinde etkili olan düzenlemelere odaklanmaktadır. Özellikle nar ekşisi ve aromalı şuruplar gibi ürünlere yönelik düzenlemeler yapılmıştır. Artık yalnızca nar suyu ve nar suyu konsantresi eklenerek bu ürünlerin içeriğinin belirleneceği ifade ediliyor. Bu ürünlere diğer gıda maddelerinin eklenmesi yasaktır. Bu düzenleme, özellikle nar ekşisi ve nar aroması etiketi bulunan ürünler için getirilmiştir. Bu düzenleme sadece nar suyu ve nar suyu konsantresinin kullanılmasını öngörmektedir. Açıklamada, bu ürünlere başka gıda maddelerinin eklenmesine izin verilmeyeceği belirtiliyor. 

Artık Bazı Ürünler Marketlerde Satılmayacak

Tüketicilerin, nar ekşisi ve aromalı şuruplar gibi ürünlerde daha sağlıklı ve doğal içeriklere erişmeleri amaçlanmaktadır. Yeni düzenleme, 30 Haziran 2024'ten itibaren geçerli olacak. Artık marketlerde satılan nar ekşisi ve aromalı şuruplar gibi ürünler sadece nar suyu ve nar suyu konsantresi kullanılarak üretilmelidir. Ek olarak, başka herhangi bir gıda maddesinin eklenmesi kesinlikle yasaklanmış olacak. Tarım ve Orman Bakanlığı, bu düzenlemeyle tüketicilerin sağlıklarını ve güvenliklerini koruma hedefini benimsemektedir. Bu değişiklikle beraber, artık marketlerde satılan nar ekşisi ve aromalı şuruplar gibi ürünlerin etiketlerini dikkatlice incelemek ve daha sağlıklı seçimler yapmak önem kazanacak.