Temizliğe başlamadan önce mutlaka okuyun! Dip köşe temizlikte 9 önemli tüyo

Mutfak ve ev temizliği işlerini daha da kolaylaştıracak 9 kullanışlı ev temizliği püf noktası:

Temizliğe başlamadan önce mutlaka okuyun! Dip köşe temizlikte 9 önemli tüyo

Mutfak, genellikle evin en fazla kirlenen bölümüdür. Eğer kimyasal temizlik ürünleri kullanmaktan kaçınmak istiyorsanız, doğal malzemelerden oluşan alternatiflerle mutfak temizliğinizi kolaylaştırabilirsiniz. Aynı zamanda, cam, fayans ve diğer yüzeyler için de sirke, karbonat, limon suyu gibi doğal temizlik malzemelerini kullanabilirsiniz. İşte bilmeniz gereken temizlik püf noktaları:

Mutfak Dolapları İçin Sabun

Mutfak dolaplarınızı temizlerken beyaz kalıp sabunlarını rendeleyip sıcak suyla eritebilirsiniz. Bu karışımı kullanarak mutfak dolaplarındaki kirleri daha kolay bir şekilde temizleyebilirsiniz. Sonrasında dolapları nemli bir bezle silmeyi unutmayın.

Sarı Lekeler İçin Sirke

Yatak ve yastıklarda zamanla oluşan sarı lekeleri, sirke ve bulaşık parlatıcısı karışımıyla temizleyebilirsiniz. Bu karışımı bir kovada hazırlayın ve süngerle yatak üzerindeki lekeleri ovun. Yastık kılıflarını bu karışım içinde beklettikten sonra çamaşır makinesinde yıkamayı deneyebilirsiniz.

Tül Perdeler İçin Şeker

Tül perdelerin daha beyaz görünmesini isterseniz, çamaşır makinesinin deterjan gözüne az miktarda toz şeker ekleyebilirsiniz.

Aspiratör İçin Karbonat

Aspiratör filtresini temizlemek için, bir fırın tepsisine yerleştirin. Üzerine karbonat ve çamaşır deterjanı serpin, ardından ılık su ekleyin ve süngerle ovarak temizleyin. Filtredeki lekeler kolayca kaybolacaktır.

temizlik

Çamaşırlar İçin Sirke

Çamaşırların üzerindeki mikropları yok etmek için, durulama bölümüne beyaz sirke ekleyin. Sirke kokusunu gidermek için ise kesinlikle yumuşatıcı kullanın.

Cam Temizliği İçin Yumuşatıcı

Cam yüzeylerdeki lekeleri temizlemek ve parlatmak için çamaşır yumuşatıcısı kullanabilirsiniz. Yumuşatıcıyı suyla seyreltin ve camları temizlemek için bir bez kullanın, ardından kurulayın.

Rondo Bıçakları İçin Yumurta Kabuğu

Körelmiş rondo bıçaklarınızı keskinleştirmek için su ve yumurta kabuğunu rondoya ekleyin. Bıçaklar tekrar keskin hale gelecektir.

Kalem Lekeleri İçin Diş Macunu

Keçeli kalem lekelerini çıkarmak için yüzeye diş macunu sürün, hafifçe ovun ve ardından nemli bir bezle silin. Kalem lekeleri kolayca temizlenecektir.

Paslı Yüzeyler İçin Pudra Şekeri

Paslanmış yüzeyleri temizlemek için bir soğanı ikiye kesin. Üzerine pudra şekeri serpin ve paslı yüzeyleri silin. Sonrasında nemli bir bezle ovun.