Sararmış beyaz ayakkabıları ilk günkü haline çeviren yöntem! Sadece bir tutamı yeniden bembeyaz yapacak

Beyaz ayakkabıların korkulu rüyası sararmalara karşı yöntemler bulundu. Doğru temizleme yöntemi ve malzemelerle beyaz ayakkabıları parlak ve temiz hale getirmek mümkün. İşte detaylar...

Sararmış beyaz ayakkabıları ilk günkü haline çeviren yöntem! Sadece bir tutamı yeniden bembeyaz yapacak

Beyaz ayakkabıların sararmasından şikayetçi olanlara güzel haber geldi. Bazı yöntemlerle ilk alınmış gibi yeniliğini koruyacak formüller bulundu. İşte doğru malzeme ve detaylar haberimizde.

SABUN VE SU

Ilık suyun içerisine sabun ilave ederken fırçaya batırarak karıştırılır. Fırça kullanılarak ayakkabılar fırçalanır. Lekenin olduğu bölgeye yoğunlaşarak fırçalandıktan sonra temiz suyla durulanır ve fazla su havlu ile alınarak havalandırmaya bırakılır.

beyaz ayakkabı

BEYAZ SİRKE

Beyaz ayakkabılardaki lekelerin çıkmasına yardımcı olan ürün beyaz sirkedir. Beyaz sirke ve su eşit oranda karıştırılarak yumuşak bez yardımıyla ayakkabılar silinir. Lekeleri çıkarmaya ve kötü kokuları gidermeye yardımcı olurken işlem sonrasında ayakkabılar havalandırılır.

KARBONAT VE SU

Karbonat ve su karıştırılarak krem kıvamına getirilir. Bu karışım ayakkabının kirli yerlerine sürülerek fırça yardımıyla fırçalanır ve 10-25 dakika bekletilerek bezle silinir.