Sadece 2 dakikada tatlı krizinizi bastıracak! Mikrodalga fırında hemen pişiyor!

Zamanınız kısıtlı ve tatlı bir şeyler mi arıyorsunuz? Hem pratik hem de sağlıklı tatlı tarifleri, mikrodalga fırın yardımıyla hızlıca hazırlanabilir. İşte hem lezzetli hem de besleyici tatlılar için üç pratik tarif...

Sadece 2 dakikada tatlı krizinizi bastıracak! Mikrodalga fırında hemen pişiyor!

Bu pratik ve sağlıklı tatlı tarifleri, hem lezzetli hem de besleyici seçenekler arayanlar için ideal. Mikrodalga fırın ile kısa sürede hazırlayabileceğiniz bu tatlılar, hem zamandan tasarruf etmenizi sağlar hem de sağlıklı bir atıştırmalık sunar. Tatlı krizlerinizi hızlı ve sağlıklı bir şekilde çözmek için bu tarifleri deneyebilirsiniz.

PRATİK TATLI TARİFLERİ

puding

1. Hurma Puding

Malzemeler:

 

10 adet ayıklanmış ve doğranmış hurma

1,5 çay kaşığı kaynar su

1/8 tatlı kaşığı karbonat

1,5 çay kaşığı tereyağı

1,5 çay kaşığı esmer şeker

1,5 çay kaşığı kek unu

1/2 çırpılmış yumurta

1/2 çay kaşığı dövülmüş ceviz

Hazırlık:

Hurma pudingini hazırlamak için, ilk olarak hurmaları küçük parçalara doğrayın ve kaynar suyun içine koyun. Bu karışımı mikrodalgada 50 saniye ısıtın. Hurmalara karbonatı ekleyip bir çatal yardımıyla ezilene kadar karıştırın. Üzerine tereyağını ilave edin ve 10-15 saniye mikrodalgada bekletin. Tereyağı eridikten sonra, esmer şeker, kek unu ve çırpılmış yumurtayı ekleyin, son olarak dövülmüş cevizleri serpin. Karışımı 10-20 saniye daha mikrodalgada pişirdikten sonra tatlınız servise hazır.

 

2. Meyveli Yulaf

Malzemeler:

 

1/2 su bardağı yulaf ezmesi

1 çay kaşığı keten tohumu

1 yumurta

1/2 su bardağı süt

1/3 adet ezilmiş muz

1/4 tatlı kaşığı tarçın

1/2 adet doğranmış elma

2 tatlı kaşığı bal

Hazırlık:

Meyveli yulaf tarifi için, ilk olarak yulaf ezmesini, keten tohumunu, yumurtayı ve sütü bir kapta iyice karıştırın. Ardından, ezilmiş muz, doğranmış elma ve tarçını ekleyin ve karışımı tekrar karıştırın. Bu karışımı mikrodalgada 2-3 dakika pişirerek sağlıklı ve besleyici bir tatlı elde edebilirsiniz.

 

3. Sağlıklı Muffin

Malzemeler:

 

1/4 su bardağı taze veya dondurulmuş böğürtlen

1/4 su bardağı keten tohumu

1/2 tatlı kaşığı kabartma tozu

2 çay kaşığı bal

1/2 tatlı kaşığı portakal kabuğu rendesi

1 yumurta beyazı

1/2 tatlı kaşığı vanilya özütü

Hazırlık:

Sağlıklı muffin hazırlamak için, ilk olarak yumurta beyazını kar haline gelene kadar çırpın. Üzerine balı ekleyin ve karıştırın. Sonrasında, keten tohumu, kabartma tozu ve portakal kabuğu rendesini ekleyin, son olarak böğürtlenleri ilave edin. Karışımı mikrodalgada yaklaşık 1 dakika pişirin. Bu kısa sürede pişirilen muffin, hem hızlı hem de sağlıklı bir tatlı seçeneği sunar.