Pırasayı bir de böyle deneyin! Tavuklu pırasa graten tarifiyle çocuklar bile pırasaya bayılacak

Yarım saatte hazırlayıp sofranıza koyacağınız pratik yemekle karşınızdayız! Pırasayı bir de bu tarifle deneyin! İşte tavuklu pırasa graten tarifi...

Pırasayı bir de böyle deneyin! Tavuklu pırasa graten tarifiyle çocuklar bile pırasaya bayılacak

Tavuklu ve pırasalı graten tarifi, kolay bir şekilde lezzetli yemek hazırlamak isteyenler için mükemmel bir seçimdir. Yarım saatte hazırlayıp fırına verebileceğiniz bu tarif aynı zamanda oldukça pratiktir.

pırasa

Tavuk pırasa graten ana malzemesi olarak tavuk göğsü, pırasa ve havuç kullanarak yemeğinize hem renk hem de çeşitli vitaminler katar. Tavuk ve pırasa da birbirine çok yakışıyor. Beşamel sosun kremamsı dokusu ve eklenen kaşar peynirinin kızarmış tadı, tavuk pırasa graten pratik akşam yemeğinin en güzel örneklerinden biri haline getiriyor.

Malzemeler:

*3 yemek kaşığı zeytinyağı

*1 yemek kaşığı tereyağı

*1 adet tavuk göğsü

*3 adet pırasa

*1 adet havuç

*1 çay kaşığı tuz

*1 çay kaşığı karabiber

*1 çay kaşığı kırmızı toz biber

-Beşamel sosu için:

*2 su bardağı süt

*2 yemek kaşığı un

*2 yemek kaşığı tereyağı

*1 çay kaşığı tuz

*1/2 çay kaşığı karabiber

*1 tutam muskat cevizi rendesi

-Üzeri için:

*1 kase rendelenmiş kaşar peyniri

HAZIRLANIŞI

Tavuklu pırasa graten için öncelikle tavuk göğsünü küçük küpler halinde doğrayın. Havucu soyun, rendeleyin ve pırasayı ince halkalar halinde doğrayın.

Büyük bir tavayı ısıtın, zeytinyağını ve tereyağını ekleyin. Tereyağı eriyince tavukları ekleyip kavurmaya başlayın. Tavuklar suyunu çekmeye başlayınca rendelenmiş havucu ekleyip yumuşayana kadar kavurun. Pırasayı ekleyip kavurmaya devam edin.

Pırasalar yumuşayınca baharatlarla tatlandırın ve karıştırın. Fırını kapatın. Beşamel sos için küçük bir tencereye tereyağını ekleyip eritin. Eriyince unu ekleyip kokusu çıkana kadar kavurun; Rengi değiştirmemeye dikkat edin.

Sütü yavaş yavaş ekleyip sürekli çırpın. Kıvam alınca baharatlarla tatlandırın, son kez karıştırın ve ocaktan alın. Kıvamı çok kalın olmamalıdır.

Yüksek kenarlı bir fırın tepsisinin içini hafifçe yağlayın ve üzerine tavuk ve pırasa karışımını dökün. Beşamel sosu ekleyip 170 derecelik fırında 10-15 dakika pişirin. Çıkardıktan sonra üzerine bol miktarda rendelenmiş kaşar peyniri ekleyip tekrar fırına verin. Kaşar peyniri eriyip rengi dönünce ocaktan alın. Tavuklu pırasa graten yaklaşık 10 dakikada servise hazır hale geliyor. Afiyet olsun!

PİŞİRME TAVSİYESİ

Gratenin yüzeyi kahverengileşmeye başladığında peyniri yakmamaya dikkat edin. Gerekirse fırınınızın sıcaklığını ayarlayabilirsiniz.