Berbere, kuaföre gidecekler dikkat! Yeni karar duyuruldu: Salı-pazar günü kapalı!

Yapılan basın açıklaması sonucu berber salonu ve kuaförlerin izin gününde son adım atıldı. Bakın hangi gün izinli olacaklar...

Berbere, kuaföre gidecekler dikkat! Yeni karar duyuruldu: Salı-pazar günü kapalı!

Yaz aylarında (Haziran, Temmuz, Ağustos, Eylül) kadın kuaförleri Salı günleri rutin olarak kapalı olacaktır. Ancak, özel günler (örneğin düğünler) için yetkililerden alınacak izinle dükkanlar açık kalabilecektir. Hafta sonları ise tüm kuaförler pazar günleri kapalı olacaktır.

Uzun süren görüşmelerin ardından Berberler ve Kuaförler Odası Başkanı Gürdal Sarıkaya, sevindirici bir haber verdi. Valilik komisyonunun aldığı karar doğrultusunda, kadın kuaförleri yaz aylarında pazar günleri de hizmet verebilecek. Esnafın yoğun talepleri üzerine alınan bu karar, özellikle düğün sezonu öncesi büyük bir rahatlama yarattı. Müşteriler ise artık hafta sonları da saçlarını yaptırabilme imkanı bulacak. Ancak, haftanın diğer günlerinden birisi olan Salı günleri kapalı olacak. Sadece düğün gibi özel durumlarda Salı günleri de çalışabilecekler. Erkek berberleri ve güzellik uzmanlarının çalışma saatleri ise mevcut durumda kalacak.