Pırasa sevmeyenlere bile sevdiren tarif! Böyle pişirince ertesi güne asla kalmayacak

Pırasayı bir kere böyle pişirdikten sonra bir daha vazgeçemeyeceksiniz! Tüm detaylar haberimizde.

Pırasa sevmeyenlere bile sevdiren tarif! Böyle pişirince ertesi güne asla kalmayacak

Pek sevilmeyen sebzelerden biri olan pırasayı böyle pişirirseniz en sevdiğiniz yemek olacak! Tüm detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

LEZZETLİ PIRASA YEMEĞİ TARİFİ

Pırasa yemeğinin birçok faydası olsa da pek sevilen bir yemek değildir. Ancak evinizde herkesin bayılarak pırasa yemesini istiyorsanız bu tarifi mutlaka deneyin! İhtiyacınız olan malzemeler şu şekilde; 4 tane pırasa, 2 tane havuç, 1 fincan kadar pirinç, 1 yemek kaşığı salça, göz kararı sıcak su, tuz, 3 yemek kaşığı sıvı yağ ya da zeytinyağı. İlk olarak pırasalar temizlenir ve doğranır. Daha sonra suya koyup bekletilir ve iyice süzülür. 

pırasa yemeğini en lezzetli pişirme tarifi

Daha sonra havuçlar halka şeklinde soyulur. Tencereye yağ ve salça koyulup kavrulur. Daha sonra havuçlar eklenir. Havuçlar da salçayla beraber kavrulduktan sonra pırasalar eklenir. Pırasalar da kendilerini salana kadar kavrulur. Yıkanan pirinçler eklenir ve iyice karıştırdıktan sonra suyu eklendikten sonra da tuzu eklenir. Kaynadıktan sonra kapağı kapatılır ve arada karıştırarak pişirilir. Kaynadıktan sonra iyice havuç ve pirinçler pişene kadar altı kısılır ve 3-5 dakika dinlendirilir ve sıcak şekilde servis yapılır.