Öğretmenler işsiz kalacak! Sonunda bu da oldu: Öğretmenlik tarihe karışıyor!

İngiltere'de eğitim alanında devrim niteliğinde sayılacak bir adım atılıyor. Derslerin tamamen yapay zeka kullanılarak işleneceği ilk öğretmensiz sınıf açılacak. Bu derste öğrenciler geleneksel kitap ve defterler yerine bilgisayar ve kulaklık kullanarak ders çalışacaklar.

Öğretmenler işsiz kalacak! Sonunda bu da oldu: Öğretmenlik tarihe karışıyor!

Londra'daki David Game College tarafından 13 yaş ve üzerinde olan öğrencilere ilk öğretmensiz derslerini sunarak yeniliklere imza atıldı.

Sınıfta İngilizce, matematik ve fen bilimleri gibi temel konular, insan öğretmenin erine "Sabrewing" adı verilen yapay zeka tabanlı bilgisayar programı tarafından öğretilecek. Öğrenciler derslere geleneksel defterler ve kitaplar yerine dizüstü bilgisayar ve kulaklıkla gelecek. Bu yenilikçi eğitim sisteminde öğrencilerin her gün okula gitmesi ve derslere katılması gerekiyor.

TARTIŞMA KONUSU OLDU

Öğretmenlik tarihe karışıyor

Bazı eğitimciler öğretmen olmadan geliştirilen sınıf modeline destek verirken bazıları da geleneksel öğretimin etkileşiminin eksik olduğu endişesiyle söz konusu yaklaşıma karşı çıktılar. Yıllık ücreti 27.000 sterlin (yaklaşık 1 milyon 154 bin TL) olarak belirlenen David Game College okulunun müdürü John Dalton, "Daily Mail" gazetesine yaptığı açıklamada bu sistemi savundu ve konuşmasında "Bu ileri bir adımdır. Yapay zekanın sınıfta öğretilmesi öğretmenleri işsiz bırakmayacak, aynı zamanda teknolojiyle de gelişecekler. Sabbrewing programı öğrencilerin sorularına anında cevap vererek dersi çok iyi işleyecektir." ifadelerini kullandı.

‘EĞİTİM İNSANLIKTAN ÇIKMAK ÜZERE'

Yapay zeka eğitimine karşı çıkan Birleşik Krallık Gerçek Eğitim Kampanyası'nın başkanı Chris McGovern,“Bu çağda eğitimde yapay zekanın elbette bir rolü olacaktır ama yapay zekayı öğretmenin yerine koymak tembellik durumundan başka bir şey değildir. Teknoloji iyi bir öğretmeni yenemez. Öğretmenlerin duyguları olduğu için öğrencilerle makinelerin kuramadığı iletişimi kurar. Herkesin ekrana baktığı sınıfta yakın arkadaşlıklar kuramazsınız. Eğitim insanlıktan çıkmak üzere. Makinelerin kontrolü tamamen ele geçirmesi öğrencilerin ruh sağlıklarını karartır.”

"DEVRİMCİ DEĞİŞİM YARATMA POTANSİYELİ VAR”

İngiliz Bağımsız Okullar Birliği İcra Kurulu Başkanı Rudolf Lockhart ise, David Game College'ın yenilikçi yapay zeka projesinin sonuçlarının incelenmesi gerektiğini vurgulayarak, “Yapay zekanın uyarlanabilir öğrenmede kullanılması gerçek bir devrim yaratma potansiyeline sahip." diye konuştu.

Kızını yapay zekaya dayalı öğretmensiz bir sınıfa kaydettiren Feras Aldalate, "Eşim karşı çıkıyor ama kızım Massa ve ben projeyi destekliyoruz" dedi.