Misafirleriniz bu lezzete bayılacak! Ağızda lezzet şöleni yaşatan gelin bohçası tarifi

Bu doyurucu ve iştah açıcı tatlı misafirlerinizin çok hoşuna gidecek ve çay veya kahve saatlerinizi neşelendirecek. Hazırlanması da çok kolaydır. İşte gelin bohçası tarifi hakkında detaylı bilgiler..

Misafirleriniz bu lezzete bayılacak! Ağızda lezzet şöleni yaşatan gelin bohçası tarifi

Fırın kullanmadan, temel malzemeler ile evde yapılabilecek, çayın, kahvenin yanına mükemmel bir eşlikçi olan gelin çantası (gelin bohçası) tarifi yazımızın devamında.. Bu tatlı o kadar basit ve lezzetli ki mutfağa yeni başlayanların bile kolaylıkla yapabileceği bir tatlı. İşte bu lezzetli tarifin detayları..

Gelin Bohçası Tarifi

Gelin Bohçası Tarifi

Malzemeler:

Pankek hamuru için;

1 adet yumurta

Yarım su bardağı toz şeker

1 su bardağı süt

3 yemek kaşığı sıvı yağ

2 yemek kaşığı kakao

1 paket vanilya

1 çay kaşığı kabartma tozu

1 su bardağı un

Kreması için;

2 paket krem şanti

1 su bardağı soğuk süt

Bulamak için;

Hindistan cevizi

Üzeri için;

Çikolata sosu

Yapılışı:

Krem şanti yapmak için karıştırma kabına iki paket krem ​​şanti ve bir bardak soğuk sütü ekleyin. Karışımı iyice karıştırmak için bir karıştırıcı kullanın. Krema katılaşınca streç filme sarıp buzdolabında soğutun.

Ayrı bir karıştırma kabının içine bir adet yumurtayı, yarım su bardağı toz şekeri koyun. Mikserle karıştırın. Karışım beyazlaşıp köpük olduğunda 1 su bardağı sütü ve 3 yemek kaşığı sıvı yağı ilave edin. Karıştırmaya devam ederken 2 yemek kaşığı kakaoyu, 1 paket vanilyayı, 1 çay kaşığı kabartma tozunu 1 su bardağı unu ekleyin.

Daha sonra pankek hamurunu kepçe yardımıyla kalıba dökün. Alt kısmı pişene ve üst kısmı altın kahverengi olana kadar pişirin. Bitmiş krepleri ayrı bir tabağa koyun. Hamurunuz bitene kadar işlemi tekrarlayın.

Kreplerin üzerini kapatırken çatlamalarını önlemek için yalıtımlı bir torba ile koruyun. Hazırlanan kremayı soğuyan kreplerin ortasına dökün. Kremayı eşit şekilde yaymak için sıkma torbası ya da kaşık kullanabilirsiniz.

Krepleri ikiye katlayın. Pürüzsüz bir yüzey oluşturmak için kalan kremayı bir çay kaşığı ile pürüzsüz hale getirin. Bütün krepleri aynı biçimde hazırladıktan sonra fazlalıklarını düzeltip üzerine fırçayla Hindistan cevizi sürün. Bir tabağa dizin ve üzerine çikolata sosu gezdirin.