Meyve ağacı dikmek isteyenler dikkat! Sonbahara uygun en ideal meyve ağaçları bunlar

Meyve ağacı dikmeyi düşünüyorsanız dikkat! Sonbahar mevsiminde dikilecek ağaçlar şu şekilde. Detaylar haberimizde.

Meyve ağacı dikmek isteyenler dikkat! Sonbahara uygun en ideal meyve ağaçları bunlar

Sonbahar meyve ağaçları dikmek için en uygun zamandır. Bunun nedeni ağaçların büyüme mevsimini tamamlamış olması ve soğuk havaların başlamasıyla birlikte hareketsiz bir döneme girmeleridir. Yılın bu zamanında dikilen ağaçların kök salması ve büyümesi daha olasıdır. Daha fazla bilgiyi haberimizde bulabilirsiniz.

SONBAHARDA HANGİ MEYVE AĞAÇLARI DİKİLİR

Fideler genellikle sonbaharda yaprakların dökülmesi ile ilkbaharda ağaçların sulanması arasında dikilir. Kışları ılıman geçen şehirlerde ekim için en uygun zaman sonbahar, kışları sert geçen şehirlerde ise ilkbahardır. Sonbahar meyve ağaçları dikmek için iyi bir zamandır çünkü toprak hala sıcaktır ve bitkilerin kökleri iyi büyüyebilir.

Elma  Ağacı: İklim koşullarına bağlı olarak farklı elma çeşitleri seçilmelidir.

Armut Ağacı: İyi drenajlı topraklarda büyümeyi tercih eder.

Erik Ağacı: Erik ağaçları genel olarak kış soğuğuna dayanıklıdır.

Şeftali Ağacı: Toprağın pH değerine dikkat etmeniz gerekiyor.

Kiraz Ağacı: İklim şartlarına ve bölgeye uygun çeşit seçilmesi tercih edilir.

Vişne Ağacı: İyi drenajlı toprakta iyi yetişir.

Ayva Ağacı: Toprağın pH değerine dikkat etmeniz gerekiyor.

Trabzon Hurması: İyi drenajlı toprakta yetiştirilmesi tercih edilir.

Nar Ağacı: Toprağın pH değerine dikkat etmeniz gerekir.

Sonbaharda Hangi Meyve Ağaçları Dikilir

Sonbaharda bir ağaç dikmeden önce dikkatlice incelenmelidir. Uzmanlar, köklerin ya da dalların zarar görmesi durumunda bunların sağlıklı bir yerden kesilmesini öneriyor. Bunu yapmak için makas kullanın. Kökler kurumamalıdır. Böyle bir ağaç kök salamaz. Fidelerin ana kökünün uzunluğu en az 35 santimetre olmalıdır. Bu birçok küçük dal oluşturmalıdır. Kuru kökleri olan fideleri canlandırmak için, onları birkaç gün boyunca su veya inek gübresi ve kil içeren bir kaba koymanız gerekir. Ağaç dikmek için öncelikle çukur kazmalısınız. Toprağın üst ve alt katmanlarının getirilmesi gerekir. çeşitli partiler. Delik, kök boğazı yerden 5 santimetre yüksekte olacak şekilde yapılmalıdır. Girintinin genişliği kök çapının 1,5 ila 2 katıdır. Çıkarılan humusla karıştırılmalıdır. Fide başına bir kova karışıma ihtiyacınız olacak. Bu gübreler mevcut değilse humusa 200 gram süperfosfat ve 40 gram ilave edilmelidir. Ayrıca odun külü ile değiştirebilirsiniz. Ekimden önce çukurun üçte ikisini gübre ile doldurmanız ve içine kazıkları sabitlemeniz gerekir. Bundan sonra köklerin içine yerleştirilmesi ve kalan toprağın kompostla karıştırılmasıyla doldurulması tavsiye edilir. Sonbahar ekimi diğer dikimlere göre daha faydalıdır. Sonbaharın başında bahar prosedürleri ekim malzemeleri bol miktarda bulunur. Bu kesinlikle bir avantajdır. Sonbahar ekiminden sonra özel bir bakıma gerek yoktur. Bir sulama yeterlidir. Dikim sırasında fidenin kök sistemlerinden biri kırılırsa kış boyunca yara iyileşir ve emici dallar çıkar.