Meteoroloji il il uyardı! Şemsiyeleri hazırlayın: Sıcak değil, şakır şakır yağmur geliyor

Meteoroloji tarafından son hava tahmin raporu paylaşıldı. Edinilen bilgiye göre, Karadeniz'in doğu kıyı illeri, kuzeydoğu Doğu Anadolu, Doğu Akdeniz'in Toroslar bölgesi, Artvin çevresi ve kuzeyde iç kesimlerde sağanak yağışlar bekleniyor.

Meteoroloji il il uyardı! Şemsiyeleri hazırlayın: Sıcak değil, şakır şakır yağmur geliyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün paylaştığı verilere göre: Ülkenin kuzey noktaları ve Doğu Akdeniz parçalı bulutlu, doğu kıyı illeri Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusunda ve Toroslar'ın doğusunda iç noktalar Akdeniz, Artvin çevresi ve Edirne'nin kuzeyindeki noktalar çok bulutlu. Havanın yerel olarak sağanak ve gök gürültülü şeklinde sağanak yağmur beklenirken diğer bölgelerde hafif bulutlu ve açık gökyüzü olması bekleniyor.

SICAKLIK 3 İLA 5 DERECE ARTIŞ GÖSTERECEK

Sıcaklık değerlerinin batı ve iç kesimlerde mevsim normallerinin 3 ila 5 derece üzerinde, doğu kesimlerinde ise normaller civarında seyredeceği değerlendiriliyor. Rüzgârın ağırlıklı olarak kuzey yönlerden esmesi, güney yönlerden ise hafif, bazen orta şiddette esmesi bekleniyor.

BÖLGELERİMİZDE HAVA DURUMU BİLGİLERİ

Meteoroloji il il uyardı! Şemsiyeleri hazırlayın

MARMARA BÖLGESİ

Havanın az bulutlu ve açık olması beklenirken akşam saatlerinde Edirne'nin batı kesimlerinin parçalı bulutlu, kuzey kesimlerinin ise kısa süreli yerel sağanak ve aynı zamanda gök gürültülü sağanak yağmurlu geçmesi tahmin ediliyor.

EGE BÖLGESİ

Az bulutlu ve açık geçmesi bekleniyor.

AKDENİZ BÖLGESİ

Havanın çok bulutlu ve açık geçmesi beklenirken Doğu Akdenizde havanın parçalı bulutlu, Toros Dağları'nın yerel sağanak ve aynı zamanda gök gürültülü sağanak yağmurlu geçmesi tahmin ediliyor.

İÇ ANADOLU BÖLGESİ

Az bulutlu ve açık geçmesi bekleniyor.

BATI KARADENİZ BÖLGESİ

Az bulutlu ve açık geçmesi bekleniyor.

ORTA VE DOĞU KARADENİZ BÖLGESİ

Havanın parçalı ve yer yer çok bulutlu, Karadeniz'in doğu kıyı illeri ile Artvin çevreleri iç kesimleri sağanak ve yerel olmak üzere sağanak yağışlı geçmesi bekleniyor.

DOĞU ANADOLU BÖLGESİ

Bölgenin kuzeydoğusunda havanın parçalı bulutlu, birçok yerin parçalı bulutlu, öğleden sonra Erzurum, Kars, Ardahan, Ağrı ile Iğdır çevresi ile Van'ın doğu ilçelerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağmurlu geçmesi tahmin ediliyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU BÖLGESİ

Az bulutlu ve açık geçmesi bekleniyor.