Memurlar e-Devlet'ten hemen kontrol etsin! O memurların ödemesi kesildi: Artık para alamayacaklar

Kamu çalışanlarına yönelik toplu sözleşme ikramiyesi ile ilgili önemli bir gelişme yaşandı. 743 bin memurun, sendika üyeliği bulunmaması nedeniyle toplu sözleşme ikramiyesinden faydalanamayacağı açıklandı. Bu yeni düzenlemeyle birlikte, sendikalı olan kamu çalışanları toplu sözleşme ikramiyesi alacakken, sendikaya üye olmayan memurlar bu ödemeden mahrum kalacak. İşte detaylar...

Memurlar e-Devlet'ten hemen kontrol etsin! O memurların ödemesi kesildi: Artık para alamayacaklar

Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu tarafından alınan yeni kararla, toplu sözleşme ikramiyeleri kamu personeline ödenmeye başlayacak. Sendika üyeliği bulunan memurlara, her ay 641 lira 81 kuruş ikramiye ödenecek. Bu ödeme, sadece memur sendikalarına üye olan ve maaşlarından aidat kesilen kamu çalışanlarına düzenli olarak yapılacak.

 

SENDİKA ÜYESİ MEMURLARA HER AY 641 LİRA 81 KURUŞ ÖDENECEK

SENDİKA ÜYESİ MEMURLARA HER AY 641 LİRA 81 KURUŞ ÖDENECEK

2005 yılında yürürlüğe giren düzenlemeyle tanıtılan toplu sözleşme ikramiyesi, ilk kez sendika ödeneği olarak adlandırılmıştı. Ancak, 2024-2025 yıllarını kapsayan toplu sözleşme görüşmelerinde belirlenen yüzde 2'lik sendika üyelik barajı Anayasa Mahkemesi tarafından iptal edildi. Mahkeme, yüksek üyeliğe sahip sendikalara yönelmenin maddi gerekçelerle meşru görülemeyeceğini belirterek, barajın kaldırılmasına ve tüm sendika üyesi memurlara ikramiye ödenmesine karar verdi.

 Toplu sözleşme ikramiyeleri Ağustos ayında uygulamaya konulacak ve toplamda 2 milyon 251 bin memura ödenecek. Ancak, sendika üyesi olmayan 743 bin kamu çalışanı bu ödemeden faydalanamayacak. İkramiyelerin, mevcut maaş ödemeleriyle birlikte aylık olarak memurların hesaplarına aktarılması planlanıyor.