Kuru ve cansız saçları ışıldatıyor! Mutfaktaki doğal malzemelerle saç bakımı

Kuru saçları kurtarmak için evinizdeki malzemeleri kullanmanız yeterli! İşte saçlarınızı parlaklığına ve gücüne kavuşturacak evde yapabileceğiniz saç maskesi tarifleri...

Kuru ve cansız saçları ışıldatıyor! Mutfaktaki doğal malzemelerle saç bakımı

Kuru ve hasarlı saçlar birçok kişinin karşılaştığı önemli bir sorundur. Ancak saç bakımında doğal yöntemlere başvurmak hem cilde hem de saçlara zarar vermez. Bu yazıda, kuru saçlar için evde kolaylıkla uygulanabilecek maskelerden bahsedeceğiz.

Zeytinyağı, saç bakımında sıkça kullanılan doğal bir yağdır. Zeytinyağının nemlendirici özelliğinden yararlanmak için, 2-3 yemek kaşığı zeytinyağını hafifçe ısıtıp saç derisine ve uçlara masaj yaparak uygulayabilirsiniz. Zeytinyağı saçın canlı ve parlak görünmesini sağlar.

Yumurta sarısı da kuru saçlara iyi gelen doğal bir maske malzemesidir. Bir yumurta sarısını 2 yemek kaşığı zeytinyağıyla karıştırıp oluşan kremi saçlara yayın ve 20 dakika bekletin. Yumurta sarısının besleyici özelliği saçları canlandırır.

Bal, saç bakımında sıkça kullanılan doğal bir nemlendiricidir. 1 su bardağı ılık süte 2 çay kaşığı bal ekleyip karıştırıp saçlara uygulayıp yarım saat bekletin. Balın nemlendirici etkisinden faydalanın.

Tereyağı da saçları besleyen ve kırılmayı önleyen yağlar içerir. 1 çorba kaşığı tereyağını eritip saçlara yayın, 30 dakika bekletin.

kuru saçlar için neler yapılabilir

Evde Saç Bakımı İçin Kolay Maske Tarifleri

Yumurtalı Zeytinyağlı Maske

Malzemeler:

1 adet yumurta

2 yemek kaşığı zeytinyağı

Hazırlanışı:

Yumurta sarısını derin bir kasede çırpın. Zeytinyağını da ilave edip homojen bir kıvama gelene kadar karıştırın. Maske haline gelen karışımı saç derinize ve uçlara masaj yaparak geçirin. En az 20 dakika bekletin, sonra ılık suyla yıkayın.

Bal ve Sütlü Maske

Malzemeler:

2 yemek kaşığı bal

1 su bardağı süt

Hazırlanışı:

Balı sütte eritin. Karışımı saç derinize ve uçlara geçirin. Yarım saat kadar bekletip, saçınız kirlenmemişse sadece durulayın, aksi halde normal şampuanla yıkayın.

Zeytin Yağlı Sirkeli Maske

Malzemeler:

2 yemek kaşığı zeytinyağı

1 yemek kaşığı sirke

Hazırlanışı:

Zeytinyağını ısıtıp sirkeyi karıştırın. Maske haline gelene kadar karıştırıp saç derinize ve uçlara geçirin. En az 20 dakika bekletip yıkayın.

Bu doğal maske yöntemleriyle evde kolaylıkla saç bakımı yapabilir, kuru ve hasarlı saç sorununu çözebilirsiniz. Ayrıca omega-3 içeren besinler tüketerek içten bakımdan da faydalanın.