Kurban Bayramı'nda yola çıkacaklar dikkat! O yollar ve köprüler ücretsiz olacak: Liste açıklandı

Kurban Bayramı tatiliyle birlikte, birçok kişi tatil planları yaparken İstanbul'da trafik yoğunluğu başladı. İstanbul'da bu noktalarda akşam saatlerinden itibaren yoğunluk yaşanması bekleniyor. İşte dikkat etmeniz gereken yollar...

Kurban Bayramı'nda yola çıkacaklar dikkat! O yollar ve köprüler ücretsiz olacak: Liste açıklandı

Kurban Bayramı'nın 9 güne çıkarılmasıyla birlikte, birçok vatandaş tatil planları yapmış durumda. Özellikle İstanbul'da yaşayanlar, bayram tatilini şehir dışında geçirmek için yollara çıkmaya başladı. Sabahın erken saatlerinden itibaren köprüler ve ana hatlarda trafik yoğunluğu gözlemlendi. İstanbullular, tatilcilerin ve şehir dışına çıkanların artmasıyla birlikte trafikte daha fazla zaman harcamak zorunda kaldı. Bu durum, bazı sürücülerin sabırsızlıkla beklemesine ve trafik sıkışıklığına neden oldu. Tatilciler, planladıkları destinasyonlara ulaşabilmek için uzun süreli yolculuklar yapmayı göze aldılar. Öte yandan, trafik ekipleri de yoğunluğun yaşandığı bölgelerde güvenlik ve düzeni sağlamak için önlemler aldı. Herkesin güvenli ve keyifli bir tatil geçirmesi dileğiyle, trafik akışının normale dönmesi beklenmektedir.

BU YOLLARA DİKKAT!

2

Bayram tatilinin 9 güne çıkarılmasıyla birlikte, daha fazla kişinin yola çıkması bekleniyor. Vatandaşlar, hangi bölgelerde trafik yoğunluğunun oluşabileceğini merak etmeye başladı. İstanbul'da, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü, FSM Köprüsü, Yavuz Sultan Selim Köprüsü ve Avrasya Tüneli gibi noktaların yoğun olması bekleniyor. Akşam saatlerinden itibaren bu köprülerde ve Avrasya Tüneli'nde trafik yoğunluğu yaşanması öngörülüyor.

İstanbul'dan çıkacak sürücülerin Anadolu Otoyolu'nu tercih etmeleri durumunda, özellikle Kaynaşlı 1, 2 ve 3. viyadük, Bolu Dağı Tüneli, Abant Kavşağı, Yumrukaya, Yeniçağ, Dörtdivan ve Gerede Karadeniz bağlantı kesiminde araç trafiğinin yoğunlaşması bekleniyor.

Trafik yoğunluğunun yaşanması muhtemel diğer bir nokta ise Kırıkkale'de bulunuyor. Kırıkkale, birçok ilin geçiş noktasında yer aldığı ve polis ile jandarma ekiplerinin dikkatli olduğu bir bölge olması nedeniyle akşam saatlerinden itibaren trafikte aksamalar yaşanabileceği öngörülüyor.

Turizm merkezleri olan Bodrum, Fethiye, Marmaris gibi bölgeler de bayram tatili süresince yoğunluk yaşanabilecek noktalar arasında bulunuyor.

Karadeniz Bölgesi'nde Osmancık - Çorum arası ile Samsun - Ordu arasındaki Çarşamba - Fatsa hattının bayram tatili süresince yoğunluk yaşanması bekleniyor. Özellikle Osmancık - Çorum arasında 2018 yılındaki Kurban Bayramı'nda yaşanan yoğunluk göz önüne alındığında, benzer bir durumun bu sene de yaşanabileceği tahmin ediliyor.

İstanbul - İzmir arası veya çevre illere seyahat edecek sürücülerin Bursa - Susurluk ve Akhisar - Manisa arasında trafik yoğunluğu yaşama ihtimali bulunuyor.

Bayram tatili süresince hangi köprülerin ücretsiz ve ücretli olacağı da merak ediliyor. Ücretsiz olan köprüler arasında 15 Temmuz Şehitler Köprüsü, Fatih Sultan Mehmet Köprüsü, Avrupa Otoyolu, Anadolu Otoyolu, Gebze - Orhangazi - İzmir Otoyolu, İzmir - Çeşme Otoyolu, İzmir - Aydın Otoyolu, Çukurova Otoyolları (Adana Doğu Alın - Şanlıurfa kesimi) ve Çukurova Otoyolları (Niğde - Mersin - Adana Batı Kesimi) yer alıyor. Ücretli olan köprüler ise Yavuz Sultan Selim Köprüsü, Kuzey Marmara Otoyolu, Avrasya Tüneli, Osmangazi Köprüsü, Menemen Aliağa Çandarlı Otoyolu ve Ankara-Niğde Otoyolu olarak belirlendi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Kurban Bayramı öncesinde alınan önlemler hakkında bilgi vermek amacıyla Karayolları Genel Müdürlüğü Akıllı Ulaşım Sistemleri Merkezi'ni ziyaret etti. Bakan Uraloğlu, AŞTİ Terminali, İstanbul Havalimanı, İDO Yenikapı İskelesi, Osmangazi Köprüsü Gişesi, Halkalı Marmaray ve Hızlı Tren Garı, Söğütlüçeşme Yüksek Hızlı Tren İstasyonu gibi noktalara videokonferans yöntemiyle bağlanarak bayram öncesi yoğunluğun önlenmesi için alınan tedbirler hakkında bilgi aldı.

Özellikle Muğla'ya tatil amaçlı seyahat eden sürücüler, Aydın-Muğla kara yollarında trafik yoğunluğuna neden oldu. İstanbul'dan gelen sürücüler, Menteşe ilçe merkezi girişinde yaklaşık 4 kilometrelik araç kuyruğu oluşturdu. Aydın-Muğla kara yolundaki uygulama noktasında polis ve jandarma trafik ekipleri, sürücülere ve yolculara broşürler dağıttı ve Genel Bilgi Taraması (GBT) yaptı.