Kızartma yaptıktan sonra bu malzemelerle yağdan kirden kurtulun! Yılların yağını bile çekip koparıyor

Kızartma, hızlı yemek hazırlamak isteyen kişilerin ilk tercihlerinden biridir. Ancak kızartma sırasında sıçrayan yağın temizlenmesi giderek zorlaşır. Burada kızartma sonrasında mutfağın nasıl temizleneceğini adım adım öğreneceksiniz.

Kızartma yaptıktan sonra bu malzemelerle yağdan kirden kurtulun! Yılların yağını bile çekip koparıyor

Mutfakta son derece kullanışlı olan kızartma aletleri, hemen hemen her evin en popüler eşyalarından biri haline gelmiştir. Patates, patlıcan gibi sebzelerin yanı sıra kızarmış tavuk ve balığın kızartılması çok uygundur ancak pişirildikten sonra yağın sıçraması çok talihsiz bir durumdur. İşte tam da bu yüzden kızartma işleminden sonra mutfağınızın pırıl pırıl temiz ve mis gibi kokmasını sağlayacak bazı öneriler sunuyoruz.

Kızartma sonrası mutfağı temizlemenin ipuçları..

Bulaşıkları hemen kaldırın

Kızartma sonrası mutfağı temizlemenin ipuçları

Kızartıp yedikten sonra mutfak lavabosunda birikmiş olan tüm bulaşıkları yıkayıp makineye koyun Kızartma tavasını yalnız bırakın. Tava hariç tüm bulaşıkları makineye atmak işi kolaylaştıracaktır.

Ocaktaki yağı temizleyin

Pişirme sırasında ocağa şiddetli bir şekilde sıçrayan yağın kuruyunca renginin bozulma ihtimali daha az olacaktır. Bu nedenle öncelikle sobanın demirini çıkarın. Ocağın üzerine biraz bulaşık deterjanı dökün, nemli bir bulaşık süngeriyle tamamını ovalayın. Daha sonra ocaktaki köpüğü temiz bir bezle silin ve ocağı mikrofiber bir bezle kurulayın.

Kızartma tavasını yıkayın

Kızartma sonrası mutfağı temizlemenin ipuçları

Ocağı temizledikten sonra tavadaki yağı plastik şişeye dökün. Bu yağı asla mutfak lavabosuna dökmeyin. Plastik şişelerde toplanan yağlar, kullanılmış yağ kaplarına atılabilir. Daha sonra tavaya kaynar su ekleyin ve yağ yumuşayana kadar bekleyin. Daha sonra tenceredeki suyu boşaltın. Tavada kalan yağı çıkarmak için tavaya biraz bulaşık sabunu ekleyin ve bir süngerle ovalayın. Yağ lekeleri çıkana kadar bu işlemi tekrarlayın. Daha sonra tencereyi bol suyla yıkayın. Yeterince temiz olmadığını düşünüyorsanız duruladıktan sonra tavayı makineye atın.

Mutfak lavabosunu unutmayın

Tüm bulaşıklar makineye yerleştirildiğinde mutfak tezgahını bir bezle silin. Mutfak lavabonuzu temizlemek için su ısıtıcıda su kaynatın. Bir süngere biraz bulaşık sabunu ekleyin ve lavabonun tamamını fırçalayın. Daha sonra lavabonun deliğine bir paket kabartma tozu serpin. Kaynar suyu lavaboya dökün ve her şeyin temiz olduğundan emin olun.

Kızartma sonrası mutfağı temizlemenin ipuçları

Kokuyu ortadan kaldırın

Kızartılmış yemek kokusunu gidermek için bir tencerede su kaynatın. Suya limon dilimleri, tarçın çubukları, karanfiller veya vanilya özü ekleyin ve 10 dakika daha kısık ateşte pişirin. Mutfağınıza güçlü bir koku dolduğunda evinizdeki atmosfer değişir. Koku çok güçlüyse havalandırmak için mutfak penceresini açın. Çöp kutusuna birkaç damla portakal yağı eklemek de kötü kokuların giderilmesine yardımcı olabilir.

Kızartma işlemi sırasında yere yağ damlarsa su ve sirke karışımı hazırlayıp bununla yerleri silin.