Kızartma yağı kokusunu, kirini bitiren pratik yöntem! Kızartma yapmak böyle daha kolay

Bu yöntemle kızartma yapmak artık kabus olmayacak! Tüm detaylar haberimizde.

Kızartma yağı kokusunu, kirini bitiren pratik yöntem! Kızartma yapmak böyle daha kolay

Kızartma yaparken kokudan ve yağ sıçramasından şikayetçiyseniz bu yöntemi mutlaka deneyin! Tüm detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

KIZARTMA YAPARKEN YAĞ SIÇRAMASINI ENGELLEYEN YÖNTEM

Kızartma yapacağınız tencere veya tava kuru olmazsa yağ sıçrama yapacaktır. Kızartma yapacağınız tencereyi yeni yıkadıysanız mutlaka bir kağıt havluyla kurutmanız gerekiyor. Kızartma yapmak için tencerenin ya da tavanın derin olması gerekiyor. Çünkü bu şekilde yağ sıçrasa bile etrafa bulaşmaz. Kızartma yapılacak yağ sıcaklığının da 180 derece seviyelerinde olması gerekiyor. Eğer derece yoksa bir ekmek parçası veya sarımsak, tuz gibi şeyler kullanıp dereceyi anlayabilirsiniz. 

kızartma yaparken yağ sıçramasını engelleme yöntemleri

Yağ çok köpürürse sıcaklığın fazla yükseldiğini ve soğuması gerektiğini anlayabilirsiniz. Eğer yağ dumanı tütüyorsa bu da kızarttığınız yiyeceklerin lezzetsiz olmasına sebep olur. Kızartma yaparken yağ sıçramasını istemiyorsanız kızartılacak yiyeceklerin de kuru olması gerekiyor. Patatesin fazla nemini almanız gerekiyor, patlıcan kızartacaksanız acı suyunun mutlaka süzülüp kurulanması gerekiyor. Yiyeceklerin suyu ne kadar fazla olursa yağ o kadar sıçrama yapar. Dondurulan bir ürün kızartacaksanız 10 dakika bekletip fazla buzunu bırakmasını bekleyebilirsiniz. Yağ sıçramasını azaltmak için kızartılacak yiyeceğin içinde kalacağı kadar yağ kullanmanız da gerekiyor.