Kafelerdekinden daha lezzetli! Basit tarifiyle brownie lezzetinde ıslak kurabiye tarifi

Çay saatlerinizi boş geçmek istemiyorsanız bu tarifi mutlaka deneyin! Tüm detaylar haberimizde.

Kafelerdekinden daha lezzetli! Basit tarifiyle brownie lezzetinde ıslak kurabiye tarifi

Bu tarifi bir kere yaptıktan sonra bir daha vazgeçemeyeceksiniz! Brownie tadında ıslak kurabiye tarifi! Tüm detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

BROWNİE TADINDA ISLAK KURABİYE TARİFİ

Çay saatlerini boş geçmemek için basit kurabiye tarifi arıyorsanız bu tarifi mutlaka deneyin. Islak kurabiye için ihtiyacınız olan malzemeler şu şekilde; 1 tane yumurta, 1 çay bardağı şeker, 1 çay bardağı sıvı yağ, yarım paket margarin, 1 paket vanilya, 1 paket kabartma tozu, 3 yemek kaşığı kakao, 3 su bardağı un. Şerbeti için 2 çay bardağı su, 2 çay bardağı şeker. Üstü için Hindistan cevizi ve toz fıstık. 

brownie tadında ıslak kurabiye tarfi

İlk olarak şerbetin hazır olması için malzemeler ocakta iyice kaynatılır. Kaynama noktasında olan şerbet 1-2 dakika kadar daha kaynatıldıktan sonra soğuması için kenara alınır. Daha sonra bir kabın içine margarin, yumurta, şeker, sıvı yağ, kabartma tozu, vanilya, kakao eklenir ve iyice karıştırılır. Karıştırma işlemi sonrasında un yavaş yavaş eklenir. Hamur haline geldikten sonra ceviz büyüklüğünde parçalar koparılarak yağlı kağıt serilen fırın tepsisine dizilir. Önceden ısıtılan 180 derece fırının içinde 20 dakika pişirilir. 20 dakika sonrasında soğuması için çıkarılır ve soğuyan şerbetin içine batırılır.