Kadınları botoks masrafından kurtaran doğal yöntem! Cildi gerim gerim gerip 7 yaş gençleştiriyor

Daha genç görünmek kadınların ve erkeklerin hayalidir. Bu nedenle estetik işlemlerden yararlanan kişilerin sayısı her geçen gün artmaktadır. Ancak bir takım doğal yöntemler cildinizin daha genç görünmesini sağlayabilir. Vücudunuz, kemiklerin temel yapı taşı olarak tanımlanan kolajeni kaybetmeye başladığında cildiniz elastikiyetini kaybeder, hem daha yaşlı görünmenize hem de bazı ağlık sorununa neden olur. Bu nedenle yaşla birlikte azalan kolajenin dışarıdan gıda veya takviye yoluyla alınması gerekir. Piya

Kadınları botoks masrafından kurtaran doğal yöntem! Cildi gerim gerim gerip 7 yaş gençleştiriyor

Kolajen güçlü protein kaynağı olarak bilinmektedir. Cildimizin dörtte üçünü ve vücudumuzdaki proteinlerin üçte birini oluşturur ve kemiklerimizde, kaslarımızda ve kanımızda bulunur. Yaşlandıkça mevcut kolajen parçalanır, vücudun yeni kolajen üretmesi zorlaşır. Bu nedenle birçok kişi de belirli yaştan sonra kolajeni takviye ile almaya başlıyor. Kollajeni destekleyen birçok takviye ve hatta kolajeni destekleyen cilt kremleri bile vardır. Ancak kolajen vücutta doğal olarak da depolanabilir.

Cilt elastikiyetini artıracak mucizevi bir tedavi olmasa bile sarkmayı önlemek ve cildinizi sıkılaştırmak için yapabileceğiniz pek çok şey var. Sağlıklı yaşam tarzı sürdürerek ve cilt tipinize uygun bir cilt bakımı rutini uygulayarak cildinizin elastikiyetini koruyabilirsiniz.

Zamanla ciltteki kolajen üretimi azaldıkça cilt sarkmaya başlar. Kırışıklıklar, ince çizgiler belirgin hale gelir. Fakat, günlük alışkanlıklarınızda küçük değişiklikler yaparak cilt sağlığınızı daha iyi oruyabilir ve cildinizin elastik yapısını geri kazanabilirsiniz.

Kadınları botoks masrafından kurtaran doğal yöntemler

Kolajen türleri şunlardır:

Kolajen Tip 1 : Vücuttaki kolajenin %90'ı tip 1 kolajendir. Kollajen sıkı bir şekilde bağlı filament yapısında bulunur. Kemiklerin, cildin, tendonların, fibrokartilajın ve dişlerin yapılarının yapımında rol oynar.

Kolajen Tip 2: Bu tipte kollajen lifleri Tip 1'e göre daha gevşek bir şekilde paketlenmiştir. Eklemlerin elastik kıkırdağında bulunur.

Kolajen Tip 3: Kasların, organların ve damar yapılarının beslenmesinde bulunur.

Kolajen tip 4: Cildin katmanlarında bulunur.

SU İÇİN

Doğru miktarda su içmek cilt elastikiyetinin korunmasına ve cilt nem seviyelerinin korunmasına yardımcı olur. Her gün en az 8 ila 10 bardak su tüketerek cilt sağlığınızı daha iyi koruyabilirsiniz.

DENGELİ BESLENME

Meyveler, sebzeler, yağsız protein, ağlıklı yağlar açısından zengin, besleyici bir diyet yemek cilt sağlığı için önemlidir. Cildinixzi onaran, besleyen besinler tüketmek çok önemlidir. Bu nedenle cilt sağlığınızı korumak adına A, C, E vitaminleri ve antioksidanlar açısından zengin besinler tüketin.

DÜZENLİ MASAJ

Cilde masaj yapmak kan dolaşımını iyileştirir ve kollajen üretimini uyarır. Hindistan cevizi yağı veya tatlı badem yağı gibi yağ kullanarak cildinize yukarı doğru hareketlerle nazikçe masaj yapın.

Kadınları botoks masrafından kurtaran doğal yöntemler

EGZERSİZ YAPMAK

Düzenli fiziksel aktivite kan dolaşımını iyileştirir. Ayrıca, genel cilt sağlığını da destekler. Antrenmanlarınıza yoga, pilates gibi esneme egzersizlerini ekleyin. Bunun cildiniz üzerinde olumlu bir etkisi olabilir.

YÜZ EGZERSİZLERİ

Bazı yüz egzersizleri derinin altındaki kasların sıkılaşmasına yardımcı olarak cildin elastikiyetini artırabilir. Örneğin alın ile yanak egzersizleriyle belirli bölgeleri hedef alan yüz yogasını deneyebilirsiniz.

PEELİNG

Düzenli peeling, ölü cilt hücrelerini temizlemeye yardımcı olur, hücre yenilenmesini de uyarur. Nemlendiricilerin ve farklı cilt bakım ürünlerinin de emilimlerini artırabilir. u nedenle cildinize uygun hafif formül ile birlikte haftada bir veya iki kez peeling yapın.

CİLDİ NEMLENDİRME

Günlük olarak yüksek kaliteli bir nemlendirici kullanmak cildinizin nemli kalmasını sağlayacaktır. Bu cildin elastikiyetini artırmaktadır. Hyaluronik asit, seramidler, shea yağı gibi bileşenler içeren ürünler cildinizin nemli kalmasına yardımcı olabilir.

GÜNEŞTEN KORUMA

Yüksek SPF'li bir güneş kremi uygulayarak, koruyucu giysiler giyerek ve güneşli günlerde gölgede kalarak cildinizi güneşin zararlı UV ışınlarından mutlaka koruyun. Cildinizi güneşten korumazsanız daha hızlı yaşlanır. Esneklik kaybı başlar.

Kadınları botoks masrafından kurtaran doğal yöntemler

YETERLİ UYKU

İyi ve yeterli derecedeki uyku vücudunuzun iyileşmesine yardımcı olur. Gece uykusu sırasında hücreler hızlı yenilenir. Bu, cildinizin kendini daha kolay onarmasını sağlar. Genel cilt sağlığını sağlamak için her gece 7 ila 8 saat uykuyu hedeflemelisiniz.

YABAN MERSİNİ

Yaban mersini yaşlanma karşıtı en etkili gıdalardan biridir. Yaban mersini sağlıklı küçük besin hazineleridir. Sadece yüksek konsantrasyonda antioksidan içermekle kalmıyor, aynı zamanda birçok çalışma yaşa bağlı kalp, sinir sistemi, beyin ve hatta göz problemlerine karşı koruduğunu gösteriyor.

BALIK

Somon, sardalya ve uskumru gibi bazı oğuk su balıklarının kolajen üretimine destek verdiği söylenirken bu besinler omega-3 yağ asitleri bakımından da zengindir.

YUMURTA

Yumurtanı sarısı, saç ve cilt sağlığına iyi gelen ve önemli olan biyotin gibi besinleri içerir.

NAR

Nar, kollajen yıkımını azaltabilen ellagik asit ismi verilen bir bileşik içerir.

ISPANAK

Ispanak demir ile C vitamini gibi besinleri içerir. Kolajen üretimi için C vitamini gereklidir.

KİVİ

Kivi A, C ve K vitaminlerini içerir. Bu vitaminler cildin sağlığını korur, cildi ayrıca onarır. Kivi yemek cildinizi kolajenle yenileyebilir. Popüler bir kış meyvesi diye bilinen kiviyi her gün yemek, cildinizin zamanla gençleşmesini sağlayacaktır.

Kadınları botoks masrafından kurtaran doğal yöntemler

KIRMIZI BİBER

Kırmızı biber, C vitamini açısından zengindir. Kırmızı pul biber, C vitamini ile birlikte kolajen sağlar ve cilt hücrelerinin kısa süreli yenilenmesine yardımcı olur. Araştırmalar kolajenin cildin dokusunu, elastikiyetini, nem dengesini koruduğunu gösteriyor. Kırmızı biberin düzenli tüketimi cilt sağlığını destekleyebilir.

ZEYTİNYAĞI

E vitamini açısından zengin olan zeytinyağı hem saç bakımında hem de cilt bakımında sıklıkla kullanılmaktadır. Zeytinyağı cildinizdeki nemi korur. Ciltte kırışıklık ve ince çizgilerin oluşumunu engeller. Cilde dolgun bir his verir. Sıkı ve parlak bir cilde yol açar. Zeytinyağını tüketerek veya cilt bakım kreminize ekleyerek cilt sağlığınızı koruyabilirsiniz.

YER FISTIĞI

Yer fıstığı, kollajen üretimini uyaran ve cildinizin dolgun ve genç kalmasını sağlayan çinko açısından zengindir. Cildi sıkılaştırır ve sarkmayı önler. Kırışıklarla savaşır. İnce kırışıklıkların görünümünü azaltmaya destek verir. Yer fıstığı yemek cildinizi iyileştirir ve cildin dayanıklılığını artırmaktadır. Yer fıstığı ayrıca vücudunuzu serbest radikal hasarından korumaya yardımcı olan antioksidanlar açısından zengin olarak bilinir.

PROPOLİS

Propolis cildinize kolajen sağlar. Bu eylem hücrelerin hızla yenilenmesini sağlar. Kırışıklıkların, ince çizgilerin görünümünü azaltır. Propolisin içerdiği kolajen cildin kolajen içeriğini artırarak cildi gençleştirir ve sıkılaştırır. Ayrıca cilt elastikiyetini koruyarak ve kolajen üretimini destekleyerek cilt kırışıklıklarını da önler.

ÜZÜM ÇEKİRDEĞİ YAĞI

Üzüm çekirdeği yağının vücutta östrojen üretimini desteklediği söylenir. Bu yağ antioksidanlar açısından son derece zengindir. Üzüm çekirdeği yağı aynı zamanda E vitamini açısından zengindir.

Hücre yenilenmesinde etkili olan linoleik asit içermektedir. Üzüm çekirdeği yağı hafif bir yağ olduğundan gözeneklerinizi tıkamaz. Temel olarak tüm cilt tipleri için uygundur. Üzüm çekirdeği yağı etkili doğal yaşlanma karşıtı yağlardan biridir. Cildi arındırır ve onarır. İçerdiği antioksidanlarla cildi canlandırdığı söylenmektedir. Cilt bariyerini güçlendirir dış etkenlere karşı korur. Yatmadan önce temiz cilde uygulayın ve cilde masaj yapın. Sabah yüzünüzü yıkayın, daha sonra da güneş koruyucu uygulayın.