İstanbul'un bu ilçelerinde oturanlar dikkat! Gece yarısı başlayacak: Ansızın şehre çökecek

Meteorolojiden İstanbul ve bazı iller için önemli uyarı yapıldı. İşte o saatlerde yağış etkisini gösterecek....

İstanbul'un bu ilçelerinde oturanlar dikkat! Gece yarısı başlayacak: Ansızın şehre çökecek

İSTANBUL VE ÇEVRESİNE METEOROLOJİK UYARI

Meteorolojiden İstanbul ve çevre illeri için önemli bir meteorolojik uyarı yapıldı. Buna göre hava sıcaklıkları bu bölgede hissedilir derece de düşecek. 

el nino

Bazı illerde yağışların ve rüzgarın etkisini iyice arttıracağı ifade edilirken hava sıcaklıklarının 10 derece düşeceği belirtildi. Uzmanlar vatandaşlarında bu nedenle tedbirli olması gerektiğini de hatırlattı.

Meteoroloji verileri bir anda bastıracak yağış ve rüzgara karşı ciddi uyarılarda bulundu. Uzmanlar el nino soğuklarının bastıracağını ve özellikle bazı illerin buz keseceğini ifade etti. El Nino etkisi yaz mevsiminde kavururken kış mevsiminde de soğukları ile içimizi üşütecek.

GÖKGÜRÜLTÜLÜ YAĞIŞLAR

Meteorolojiden alınan verilere göre özellikle gece saatlerinde İstanbul, Trakya, Çanakkale ve Balıkesir'in batı kesimleri sağanak ve rüzgara teslim olacak. Ülke genelinde parçalı bulutlu bir hava hakim iken gece saatlerinde İstanbul ve çevresinde yağışların şiddetli geçeceği ifade edildi. Yer yer sağanak ve gök gürültülü yağışların etkisini hissettireceği ve rüzgarında hızını arttıracağı belirtildi.

EL NİNO NEDİR?

Okyanus sıcaklıklarındaki değişimler nedeniyle yeryüzünde karmaşık hava olayları da giderek artıyor. El Nino da bu hava olaylarından biri. Güçlü rüzgarların varlığı ile ortaya çıkan aşırı soğuklar El nino olarak ifade ediliyor. Küresel iklimi etkileyen ve şiddetli fırtınalara neden olur.