İş başvurularında öne çıkmanızı sağlayacak CV önerileri! İşverenler en çok bu detaylara bakıyor

İş arama sürecinde CV hazırlığına çok dikkat etmeniz gerekiyor! Uzman isim inceliklerini anlattı! Tüm detaylar haberimizde.

İş başvurularında öne çıkmanızı sağlayacak CV önerileri! İşverenler en çok bu detaylara bakıyor

İş başvuruları yaparken en önemli etkenlerden biri de doğru bir CV hazırlanmış olması. CV hazırlarken bunlara dikkat edin! Tüm detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

CV HAZIRLAMANIN İNCELİKLERİ

Düzce Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Mekatronik Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Şenol Şirin tarafından yönetilen toplantıda İnsan Kaynakları Müdürü Zuhal Öztürk iş arayan adaylarla değerli bilgiler paylaştı. CV hazırlanırken ve mülakat süreçlerinde dikkat edilmesi gereken şeyleri anlatan Öztürk CV üzerinde net ve doğru bilgiler verilmesinin önemini anlatırken 

cv hazırlarken dikkat edilmesi gerekenler

İnsan Kaynakları uzmanlarının CV incelemek için çok vakti olmadığı için bir sayfayı geçmemesi gerektiğini de belirtti. Öztürk, doğru bir Türkçe, yazım kuralları ve referans bölümlerinin önemini belirtirken referans olarak yazılan kişinin bilgisinin olması gerektiğini söyledi. Zuhal Öztürk, mülakatlarda gidilmeyeceği durumlarda kişinin bilgi vermesinin önemli olduğunu ve iş arayan adayların kariyer hedeflerini belirledikten sonra eğitim alınması gerektiğini söyledi.