Hükümetin otomobil planı deşifre oldu! O araçlar trafikten çekilecek: İşte tarihi

Milyonlarca araç sahibini çok yakından ilgilendiren bir gelişme ortaya çıktı. Artık yeni bir hükümet planı mevcut. Bu araçların yasaklanması için tarih belirlendi. Detaylar haberimizde..

Hükümetin otomobil planı deşifre oldu! O araçlar trafikten çekilecek: İşte tarihi

Türkiye'nin yerli ve milli otomotiv projesi Togg, üretim aşamasına hız kesmeden devam ediyor ve hükümet, yeni nesil teknoloji gelişimi ve otomotiv sektörünün rekabet gücünün güçlendirilmesi için yeni önlemler alıyor. Otomotiv sektörüne yönelik Mobilite Araçları ve Teknoloji Yol Haritası çalışması, gelişmiş sürücü destek sistemleri olan araçlara geçişi desteklemek, şarj altyapısı oluşturmak, yeşil dönüşümü sağlamak, eski araçların değiştirilmesi ve yerli üretim araçların tedariki, atma değerin artırılması şeklindeki konulara odaklanacak şekilde güncellendi.

Bu kapsamda elektrikli araçların yaygınlaşmasının sağlanması amacıyla tüm araç gruplarına yönelik şarj altyapısının geliştirilmesi devlet tarafından destekleniyor. Ayrıca araç şarj istasyonu teknolojisine ilişkin koşullar Avrupa Birliği (AB) uygulamasına uygun olarak belirlenmektedir.

Hükümetin otomobil planı deşifre oldu! O araçlar trafikten çekilecek

2028'DE TRAFİĞE ÇIKAMAYACAKLAR

Otomotiv endüstrisinde çevre dostu politikaları teşvik ederek, eski, kirletici araçların dolaşımdan kaldırılması ve 2028 yılına kadar bunların çevre dostu ve güven sağlayan araçlarla değiştirilmesine yönelik bir program geliştirilmektedir.

Aynı zamanda elektrikli otobüslerin şehir içi ve şehirlerarası ulaşımda kullanımı da yaygınlaşıyor. Bataryaların geri dönüşümleri, ikincil kullanımı ve imhası için bir sistem oluşturacağız. Otomotiv yan sanayinde küresel markaların yaratılması ve ülkenin rekabet gücünü destekleyen özel sektör programları devlet tarafından desteklenmektedir.

Bu kapsamda otomobil sanayine yönelik uluslararası doğrudan yatırımlar da artacak.