Gözaltındaki kırışıklıkları ütü gibi açıyor! Genç ve diri bir cildin sırrı meğer bundaymış

Yaşlandıkça vücuttaki kolajen ve Elastin miktarı azalarak cilt sıkılığının kaybolmasına, yaşlanmanın doğrudan belirtileri olan kırışıklıkların ve cildin matlaşmasına neden olur. Yaşlanma belirtileri önleyici tedbirlerle geciktirilebilir. Dermatolog Dr. Zahide Eriş, cilt sağlığı ve gençleştirme ile ilgili soruları paylaşarak, yaş, cilt tipi ve kişinin ihtiyaçları dikkate alınarak cilt sıkılığının kaybının önüne geçilebileceğini söyledi.

Gözaltındaki kırışıklıkları ütü gibi açıyor! Genç ve diri bir cildin sırrı meğer bundaymış

Sağlıklı ve güzel cilde sahip olma isteği yaş ilerledikçe daha fazla artar. Cildin esnekliğini ve nemini kaybetmesi ve yaşlanmanın etkilerinin belirginleşmesiyle birlikte koruyucu önlemler kadınlar ve erkekler için vazgeçilmez hale geliyor. Kullanılan ilk yöntem kozmetik olsa da çoğu insanın yalan vaatlerle kandırdığı, bilinmeyen üreticilere ait tezgah üstü kozmetikler tehlikeli ve pahalıdır.Kullanılan ağır türü birçok hastalığa neden olabilir. Kullanım alanlarında cilt enfeksiyonuna bağlı kızarıklık, sivilce, iltihaplı yaralar, akıntı ve akıntı gibi belirtiler ortaya çıkabilir. Dermatolog Zahide Eriş, "Kendi kendini izlemeyle birlikte yaşlanma süreci kontrollü olarak gelişebilir" diyor. Yapılması gereken profesyonel kontrolü aksatmadan cilt tipine ve aynı zamanda nemlendirmektir.

"Nem kaybı ciltte kaliteyi düşürür"

Yaşlanmanın en belirgin belirtisinin "cildin elastikiyetinin kaybı" olduğunu belirten Zahide Eriş, yaşlanmanın genetik ve aynı zamanda çevresel faktörlere bağlı bir şekilde geliştiğini belirterek, cildin kalınlığını, elastikiyetini ve nemini kaybettikçe kalitesinin de düştüğünü söyledi. Elastikiyet kaybı önlemenin en etkili yaş aldıkça gerçekleşeceğini ifade eden Eriş, özellikle önleyen tedbirler alınmadığında ciltteki sarkma, kırışıklık ve matlığın daha belirgin olduğunu, bunun da kontrollü bir şekilde yaşlanma sürecini teşvik etmek olduğunu söyledi. Yapılması gereken, uzman kontrolüne geç kalmadan cilt tipine ve aynı zamanda nemlendme olduğuna dikkat çeken Eriş, elastikiyet kaybı bu şekilde en aza indirilireleceğini ve cildin kalitesinin değişmeyeceğini aktardı.

Gözaltındaki kırışıklıkları ütü gibi açıyor

Dermatolog Zahide Eriş, ayrıca elastikiyet kaybını yok etmenin birçok yolu olduğunu ve bu yöntemlerin de işinin yaş durumu, cilt tipi ile ihtiyaçları dikkate alındıktan sonra uzman tarafından belirlenmesi gerektiğini vurguladı.

"Yaşlanma belirtileri her cilt tipi için farklıdır.”

Yaşlanmanın etkilerinin hem erkekler hem de kadınlar için acı verici olduğunu söyleyen, aayrıca da tedavinin dışında dengeli beslenmenin ve kötü alışkanlıkların ortadan kaldırılmasının da önemini vurgulayan Eriş, şöyle konuştu:

"Sağlıklı ve güzel cilde sahip olmak adına yeterli mineral mineral desteği almak gerekiyor. vitaminler. Uyumadan önce mutlaka makyaj temizlemeye dikkat edilmesi gerekiyor. Yaş alma sürecinde ise cildin belli başlı değişiklikler yaşae ve her cilt tipinin göstermiş olduğu belirtiler de farklıdır. Önlemler ve uygulanan basit yöntemlerle sağlıklı cilde sahip olmak çok kolaydır."

Sıcak ya da soğuk havanın cildin nem ihtiyacını değiştirmediğini, bu nedenle mutlaka cilt tipinize uygun bir nemlendirici kullanmanız gerektiğini belirten Zahide Eriş, güneş koruyucunun bu süreçte önemli adım olduğunu söyledi. Eriş, ayrıca; cilt sağlığı için kullanılacak yöntemleri sıralıyor..

“Mezoterapi en etkili yöntemdir”

Cilt gençleştirmede en etkili yöntemlerden birinin mezoterapi olduğunu belirten Eriş, mezoterapinin özellikle yüz ile yun çevresindeki kırışıklıkların giderilmesinde oldukça etkili olduğunu vurguladı ve şöyle konuştu:

"Kırışıklık ve sarkmalarla ilgili problemlerinde kısa süre içerisinde gözle görülür sonuçlara ulaşılır. Bu işlem ise yaklaşık 30 dakika sürmektedir. Uygulama yapılacak olan bölge temizlendikten hemen sonrasında mezoterapi enjeksiyonları ile işlemler tamamlanır.

"Derin kırışıklıklar radyofrekans ile tedavi edilir"

Cildin alt tabakasına ulaşabilen yöntemin radyofrekans yöntemi olduğunu vurgulayan Eriş, “Bununla derin kırışıklıklar tedavi ediliyor ve kişiler daha genç görünüyor. Programın etkinliğini ilk görüşmenizden hemen sonra görebiliyorsunuz. Kişinin ihtiyacına göre 3 ila 8 tedavi kürü uygulanabilmektedir. Yüz bölgesine lazer cihazı kullanılarak uygulanacak olup 20 ila 30 dakika süren bir işlemdir. İşlem sonrasında yüzde kırmızı ve hafif şişkinlik olabilir ve bu bir gün içinde kaybolur.