Camdaki yağmur izlerini silgi gibi siliyor! Mutfaktaki iki malzemeyle ayna gibi camlar

Yaz ayları bitti kış çattı geldi. Kış aylarının gelmesi ev hanımlarının en büyük korkulu rüyasıdır. Çünkü kışın camlar sürekli yağan yağmurla çamur olur. Ama artık yağmurdan çamurdan korkmanıza gerek yok bu yöntemle camlarınız her zamana pırıl pırıl kalacak. İşte detaylar...

Camdaki yağmur izlerini silgi gibi siliyor! Mutfaktaki iki malzemeyle ayna gibi camlar

Hanımlar kış ayları için evlerini temizlemeye hazırlanırken, yatak odasından dolabına kadar her şeyi temizlerken, her kadını üzen bir sorun ortaya çıkar. Pencere temizliği yapmak, özellikle bu aylarda pencereler temizlendikten sonra yağan yağmurla beraber tekrar kirleniyorlar. Artık cam temizliği yapmaktan korkmayın bu formülü deneyin. Detaylar haberimizde...

banka

YAĞMUR İZİ VE ÇAMUR LEKELERİ TEK PASPASTA PIRIL PIRIL OLUYOR!

Kadınların karşılaştığı sorunlardan biri de pencere temizliğidir. Sirke ve karbonat pencereleri parlak yapan ana maddelerdir. Peki pencereleri temizlemenin en pratik yolları nelerdir?

 Detaylar burada...

 Temiz bir evin kriterlerinden biri de pencerelerdir. Tüm kir ve yağmur lekelerini çıkarmak için pencereler nasıl temizlenir? Ayrıntılar haberimizde...

Temizlik uzmanı Adam Pawson, camları kalıcı olarak parlatmanın sırrının "karbonat" olduğunu söylüyor. Ayrıca ürün, temizlik işlemi sırasında oluşan lekeleri giderici etkiye de sahip olduğu gibi inatçı lekeleri de çıkarabilmektedir.

Adam, cama herhangi bir şey yapmadan önce camdaki tozu temizlemek için mikrofiber bir bez veya kağıt havlu kullanılmasını öneriyor. Önce bu şekilde penceredeki kalıntıları giderirseniz, geri kalan temizleme işlemi daha kolay olacaktır.

PENCERELER NASIL TEMİZLENİR?

1 ölçü beyaz sirkeyi 10 ölçü ılık sprey suyla karıştırın; bu ikinci adımı oluşturur.

Camı eşit şekilde temizlemek için öncelikle solüsyonu camın üzerine değil bezin üzerine sıkmalısınız.

En iyi sonuçları elde etmek için, solüsyonu sıkmadan önce beze biraz karbonat serpmek, cam üzerinde en iyi sonuçları elde etmenize yardımcı olacaktır.

Bu kabartma tozları her evde yaygın olarak bulunur ve idareli kullanıldığında bile mükemmel sonuçlar verir.

 Kabartma tozu, alkali yapısı nedeniyle kir ve yağ gibi organik bileşikleri çözebilir. Ayrıca kabartma tozunun mineral özellikleri hafif bir aşındırıcı görevi görür ve temizlik sırasında çizik bırakmaz.

Pencere doğramaları; Kaseye ılık su ve bulaşık deterjanı ekleyerek kolayca temizleyebilirsiniz. Bu aşamada beyaz kumaş kullanılması önemlidir.

Temizlik uzmanı Adam Pawson, renkli kumaş boyalarının plastik parçaları lekeleyebileceğine dikkat çekiyor.

Ulaşılması zor alanlar varsa, kiri veya örümcek ağlarını temizlemek için eski bir diş fırçası kullanın. Adam, "Daha sonra elektrikli süpürgenizin başlığını kullanarak kalıntıları temizleyin ve alanı antibakteriyel bir ürünle silin" tavsiyesinde bulunuyor.