Bu yöntemle koltuklarınız yeni gibi olacak! Tek malzeme yeterli

Temizlik yaparken en önemli olan fakat bir türlü temizleyemediğimiz koltuklarımızın yeni gibi olması artık çok kolay. İşte, koltuk temizleme yöntemi...

Bu yöntemle koltuklarınız yeni gibi olacak! Tek malzeme yeterli

Tüm hanımlarında bildiği gibi en önemli temizliklerden biri de koltuk temizliğidir. Koltukları temiz olmayan hanımların içi hiç rahat değildir. Peki, koltuklar nasıl temizlenir? İşte, yöntemi... 

Koltuk temizliği yaparken öncelikle koltuklarınızın tozunu almanız gerekiyor. Tozu alınmayan koltukların silinmesi daha da zor olmaktadır. Elektrikli süpürgeyle tozu alınan koltukların silinmesi daha kolay olacaktır. 

Koltuklarınızı temizlerken özellikle koltuğa uygun temizlik malzemesi kullanmanız önemlidir. Koltuğun rengine göre ağartıcı olan deterjanlar koltuğun renginin zarar görmesine sebep olabilir. Bundan ötürü derinlemesine temizlik yapan hem de koltuğunuza zarar vermeyecek ürünleri tercih etmelisiniz. 

Son zamanlarda en çok tercih edilen temizlik malzemelerinden olan Arap sabunu ile koltuk temizliği yapabilirsiniz. Nasıl mı? Öncelikle sıcak suyun içerisine arap sabunu koyup biraz karıştırarak bir bez yardımıyla da koltuklarınızı sildiğinizde hem koltuklarınız temiz olacak hem de kolay bir şekilde temizlik yapmış olacaksınız. Arap sabunuyla koltukları sildikten sonra mutlaka temiz su ile durulamanız gerekiyor. Durulama işlemi yapmadan derinlemesine bir temizlik hissi sizde oluşmayacak. 

Koltuk silme

Deri Koltuk Temizliği Nasıl Yapılır?

Eğer koltuklarınız kumaş değil de deriyse deterjan veya sabun kullanımı deri koltuğa zarar verecektir. Bundan dolayı deriye özel koltuk temizleme malzemeleri seçmeniz daha doğru olacaktır.