Bu tariften sonra bir daha satın almayacaksınız! Pastane usulü açma tarifi

Dışarıda kahvaltı yapıyorsanız bu en lezzetli seçeneklerden biridir. Pastanelerde en fazla tüketilen ürünlerin başında gelen açmayı evde hazırlamayı hiç denediniz mi? Dışarda yediğiniz tel tel ayrılan yumuşacık açmaların nasıl yapıldığını sizler için derledik . İşte detaylar...

Bu tariften sonra bir daha satın almayacaksınız! Pastane usulü açma tarifi

Bugün sizlere nefis pastane usulü açma yapımı tarifini anlatacağız. Kahvaltı sofranıza renk katacak, evinizin mis gibi kokmasını sağlayacak bir tarifin detaylarını aşağıda görebilirsiniz. Detaylar haberimizde...

dizi

PASTANE USULÜ AÇMA NASIL HAZIRLANIR? İŞTE PASTANE USULÜ AÇMA HAZIRLAMANIN PÜF NOKTASI

Hamur işi tarzı rulolar yapmak için bu ipuçlarını takip ederek, evde pastaneden aldığınız açmalara gibi tada sahip açmalar yapabileceksiniz.

Pastane usulü açmalar enfes kokusu ve tadıyla sofralarımızın vazgeçilmez tatlardandır. Belki evde yapılan açmalar da en az fırında yapılanlar kadar lezzetli olabilir.

İŞTE PASTANE USULÜ AÇMA HAZIRLAMANIN PÜF NOKTALARI:

PASTANE AÇMASI TARİFİ İÇİN MALZEMELER:

1 su bardağı süt

1 su bardağı su

1 paket yaş maya

1 yumurta

Un

5 çorba kaşığı toz şeker

3 çay kaşığı tuz

1 su bardağı sıvı yağ (azaltabilirsiniz)

Çörek otu

Zeytin ezmesi

Peynir

PASTANE AÇMASININ YAPILIŞI:

1 su bardağı su ve sütü ocakta ısıtıp bir kâseye dökün. Mayısa ve şekeri ekleyin. 15 dakika bekledikten sonra kabarcıklar oluşmaya başlayınca yağı, tuzu ve yumurta aklarını ekleyin. Mümkün olduğu kadar un ekledikten sonra pürüzsüz ve yumuşak oluncaya kadar yoğurun. Yarım saat kadar hamurun üzerini örtün.

Daha sonra her küçük parçayı yırtıp elinizle düzleştirin ve içine istediğiniz malzemeleri koyun. Avuç içlerinizi tezgâh üzerinde ileri geri hareket ettirerek uzun şeritler haline getirin, ardından karşı tarafa doğru katlayın ve çevirerek açın. Son olarak keki fırın tepsisine yerleştirdikten sonra üzerine yumurta sarısı, dereotu veya susam serpin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında rengi değişene kadar pişirin.