Bu illerde yaşayanlara YHT piyangosu çıktı! Her birine hızlı tren geliyor, ulaşım kısalıyor

Birçok ilde THT müjdesi gündeme gelirken hangi illerde projelerin olduğu bilgisi verildi. İşte Yüksek Hızlı Tren'in yeni hatları haberimizde.

Bu illerde yaşayanlara YHT piyangosu çıktı! Her birine hızlı tren geliyor, ulaşım kısalıyor

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Sayın Abdulkadir Uraloğlu katıldığı bir programda 53 şehirde hızlı tren yapılacağını açıklarken şimdi 12 şehirde YHT hattının olduğunu ve çok kısa süre içerisinde hayata geçirileceğini duyurdu.

Elektrikli gemiler üzerinde çalışmalar devam ederken elektrikli araç şarj istasyonlarının kurulması üzerinde teşvikler yapıldı. Önemli adımlar atılırken TOGG'la beraber süreci hızlandırırken 2035'te satılan iki araçtan biri elektrikli olacağı açıklandı.

THY

KANAL İSTANBUL'DA SON DURUM

Kanal İstanbul üzerinden gelen sorulara yanıt veren Bakan Uraloğlu İstanbul Boğazı en zor sularından olurken, günlük yoğun trafiğinin olduğunu belirtti. Yılda 35-30 bin arasında gemi geçişleri yaşanırken çift yönlü geçiş olarak yapılması planlanıyor.

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından çalışmalar tüm hızıyla devam ederken Sazlıdere’de yapılan köprüyle beraber bakımların başlatıldığı bilgisi verildi. 15-20 milyar dolarlık bir yatırım gelmesi bekleniyor.

HANGİ İLLERDE YHT OLACAK?

Bakan Uraloğlu, Ankara, Eskişehir, İstanbul, Sivas, Yozgat, Konya Karaman, Bilecik gibi birçok ilde hızlı tren olacağına değindi. Güncel olarak 12 ilde bulunurken gündemde olan projelerde 53 tane ilin buna doğrudan erişim sağlaması amaçlanıyor. Ankara İstanbul arasında yeni bir otoyol çalışması planlanıyor. Karayolu 3. 3,5 saate düşerken, proje en az 3 yıl sürer. Yapması ile birlikte 7-8 yılı bulur açıklamalarında bulundu.