Binlerce lira vermeden evde protez tırnak yapımı! Malzemeleri hazırlayın, başlıyoruz!

Uzun tırnaklar son yıllarda popüler hale geldi. Bu nedenle tırnaklarını uzatamayan kişiler özellikle takma tırnaklara ilgi duymaktadır. Protez tırnaklar uzunluklarının serbestçe belirlenebilmesi, farklı renk ve şekillerle süslenebilmesi nedeniyle günümüzde çok sayıda kadın tarafından tercih edilmektedir. Vaktiniz olmasa bile evde kolaylıkla tırnak protezi yapabilirsiniz. Peki yapay tırnaklar nasıl yapılır? Evde takma tırnak yaparken sıkça sorulan soruların bir listesini derledik.

Binlerce lira vermeden evde protez tırnak yapımı! Malzemeleri hazırlayın, başlıyoruz!

Tırnaklarını uzatmak isteyen kişilerin en popüler yöntemlerinden biri de takma tırnaklardır. Özellikle tırnaklarını yeme alışkanlığı olan ya da tırnaklarını sık sık kıran kişilerin en çok tercih ettiği yöntemlerden biri de takma tırnaklardır. Evde kolayca takma tırnak yaparak hem uzun hem de güzel tırnaklara kavuşabilirsiniz..

PROTEZ TIRNAK NEDİR?

ırnağa çeşitli maddelerin eklendiği çivileme işlemine protez tırnak denir. Tırnaklara istenilen uzunluğu veren protez tırnak, ellerin bakımlı olmasını sağlar. Uzun süreli kullanımlarda bile mükemmel konfor sağlamaktadır.

evde protez tırnak yapımı

Pek çok güzellik salonu ve güzellik salonu artık yapay tırnak kullanıyor. Ancak evde de protez ırnak uygulaması da mümkündür. Bunun için gereken malzemeleri hazırlamanız ve adımları doğru bir şekilde takip etmeniz gerekiyor.

Protez tırnak nasıl yapılır?

Kişiler tırnak protezi seçenekleri arasından seçim yaparak tırnak protezi oluşturabilirler. Protez tırnak kullanımı kişilere büyük bir estetik rahatlık sağlamaktadır. Protez tırnak aşağıdaki gibi takılır:

- Protez tırnak oluşturma süreci, tırnaklara özel bir koruyucu solüsyonun uygulanmasıyla başlar. Bu işlem hem kişinin tırnaklarını korur hem de takma tırnakların yapışmasını sağlar.

- Bir sonraki aşamada protez tırnak, gerçek tırnağın üzerine yerleştirilir. Daha sonra rende yardımıyla istenilen şekle getiriyoruz.

- Üçüncüsü tırnağın ucunun dışındaki alan akrilik jel ile kaplanır.

- Son olarak, genel olarak pürüzsüz bir görünüm sağlamak için tırnaklar parlatılır.

evde protez tırnak yapımı

EVDE PROTEZ TIRNAK YAPMA

İnsanlar evde takma tırnak yapmak istiyorsa gerekli malzemeleri hazırlamaları gerekir. Protez tırnaklar için gerekli olan malzemeler şu şekildedir:

- Kağıt törpü ile Buffer törpü

- Pembe renkli akrilik toz

- Akrilik likid

- Protez tırnak jeli ve cila

- Fırça

- Temizleme mendili

- Tips tırnak seti

- Tırnak makası

- UV cihazı

- Top coat

Bu malzemeleri hazır hale getirdikten sonra aşağıdaki adımlar atılmalıdır:

- Öncelikle tırnaklara özenle bakım yapılır. Tırnaklar kısa kesilip törpülenir, tırnak etleri geriye doğru itilir.

- Tırnağın üst tabakası yağlı olduğundan mat boyanmalıdır. Bunun için de buffer törpü kullanılmalı, tırnakların üstü törpülenmelidir. Sonrasında tırnak üstü temizleme mendiliyle temizlenmelidir.

- Her takma tırnağın tırnağa uyup uymadığının kontrol edilmesi gerekir.

evde protez tırnak yapımı

- Montajdan önce protez tırnaklar istenilen boyda kesilmelidir.

- Daha sonra fırça yardımıyla boşlukları jel ile doldurun. Kalınlık açısından hiçbir fark olmadığını unutmamak önemlidir.

- Jel uygulandıktan sonra tırnak özel bir cihaza yerleştirilip 30 saniye bekletilmelidir.

- İyice kuruduğundan emin olduğunuz tırnaklarınızda inceltme işlemi yaparak kalınlık eşitlenmelidir.

- Son adım da top coat uygulanmalıdır ve el yeniden cihaza konulmalıdır.

- Protez tırnakların üstüne oje sürülerek yapım işlemi sonlandırılır.