Bakanlıktan ulaşıma devrim gibi yenilik! 2,5 saatlik yol çilesi 20 dakikaya düşecek!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Mersin ilçelerini birbirine bağlaması planlanan Çeşmeli-Erdemli-Silifke-Taşucu karayolu projesinde incelemelerde bulundu. Proje tamamlandığında mevcut 2,5 saat olan yolculuk süresinin yalnızca 20 dakikaya ineceği belirtildi.

Bakanlıktan ulaşıma devrim gibi yenilik! 2,5 saatlik yol çilesi 20 dakikaya düşecek!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Mersin'de projenin gidişatını değerlendirmek için Erdemli ilçesine bağlı Arpaçbahşiş semtindeki şantiyeye bir ziyarette bulundu. Vali Ali Hamza Pehlivan ile Karayolu Genel Müdürü Ahmet Gülşen ile yapılan ziyarette, projenin ilk etaplarından olan Çeşmeli-Kızkalesi kesimindeki çalışmaların hızla devam ettirildiğini söyledi.

Trafik sorunları tarihe karışacak!

Proje hakkında bilgi veren Bakan Uraloğlu, “42 kilometresi ana gövde, 11 kilometresi bağlantı yolu olmak üzere toplam 53 kilometre yol yapıyoruz. Bu projeyle trafiğin en yoğun olduğu Kızkalesi'ne giden yoldaki sıkışıklığın azalmasını umuyoruz" dedi.

"2,5 saatlik yolculuk 20 dakikaya kadar düşecek"

Bakanlıktan ulaşıma devrim gibi yenilik

Bakan Uraloğlu, konuşmasının devamında 40 ila 45 kilometre mesafeyi 2,5 saatte kat edebilecek bir yol kesiminde çalışıyoruz. Proje tamamlandığında bu mesafeyi 18 ila 20 dakikada kat edebileceğiz. Otoyolda 3 gidiş şeridi ve 3 premium varış şeridi bulunacak ve 7 tünel ile 5 viyadük yer alacak." ifadelerini kullandı.

Bakan Uraloğlu, konuşmasında ayrıca, “Sahada 1.330 kişi, 204 makine çalışıyor. Ancak, bu sayı önümüzdeki günlerde 300'den fazla makineye ve 3.000 kişiye yükselecek, projenin üç yıl içinde tamamlanması bekleniyor." ifadelerine de yer verdi.

Çeşmeli-Erdemli-Silifke-Taşucu Otoyolu ve Çukurova Uluslararası Havalimanı'nın 10 Ağustos'ta hizmete açılması ile birlikte bölgenin turizm potansiyelinin artacağını vurgulayan Uraloğlu,iki projenin de bölge geneline katkı sağlayacağını da aktardı. Bakan Uraloğlu, konuşmasında ayrıca “Korunan alanlar, tarım arazileri gibi hassas konulara önem veriyoruz. Projede şu anda yüzde 61 kapasite ile çalışıyoruz ve bunu kısa süre içinde üzde 100'e çıkarmayı hedefliyoruz." dedi.

Projenin tamamlanmasıyla birlikte Mersin ve çevre bölgelerdeki ulaşım altyapısının önemli ölçüde iyileşeceğini belirten Uraloğlu, "İnşallah projemizi kısa sürede tamamlayıp bölgemizin hizmetine sunacağız." şeklinde ifadeler de kullandı.