Arabasıyla trafiğe çıkanlar dikkat! O zorunluluk kaldırıldı: yeni dönem başladı

Trafik sigortasında güncelleme yapıldı! İşte ayrıntılar...

Arabasıyla trafiğe çıkanlar dikkat! O zorunluluk kaldırıldı: yeni dönem başladı

Türkiye'nin trafik sigortası düzenlemelerinde büyük bir dönüşüm kapıda! Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu (SEDDK), tüm araç sahiplerini yakından ilgilendiren bir uygulama üzerinde çalışıyor. Bu yeni uygulama ile trafik sigortası artık zorunlu olmayacak.

SEDDK Başkanı Mehmet Akif Eroğlu, trafik sigortasındaki mevcut sorunları gidermeye yönelik önemli adımların atıldığını duyurdu. Yapılan düzenlemeler, sigorta şirketlerinin teklif verip vermemesini serbest bırakacak ancak teklif verilmesi durumunda poliçeleme süreci hızlanacak.

trafik sigortası

Eroğlu, bu yeni yaklaşımın detaylarını açıklarken, trafik sigortasının şirketlerin bilanço dengesini korumak için bir zorluk kaynağı olduğunu belirtti. Yapılan düzenlemelerin temelinde, trafik sigortasındaki zarar üreten alanların belirlenmesi ve bu noktalarda çözüm odaklı adımların atılması yer alıyor. Bu süreç, trafik kazalarının azaltılmasından başlayarak, tahkim sistemi ve hasar üreten diğer alanları kapsayacak.

Teklif verme sürecinde ise sigorta şirketlerine serbestlik tanınacak. Eğer hiçbir şirket teklif vermezse, önceki sigorta şirketinin verdiği teklif baz alınarak havuza atılacak ve sektör genelinde dağıtılacak.

trafik sigortası

Ayrıca, tahkim sisteminde de revizyonlar yapılacak. Eroğlu, mevcut tahkim sisteminin amacının dışına çıktığını ve maliyetleri kontrol altına almadıkları takdirde yeni maliyet unsurlarıyla karşılaşabileceklerini vurguladı.

DASK (Deprem Sigortası) konusunda da yenilikler geliyor. Eroğlu, deprem bölgesindeki mevcut uygulamayı geliştirerek yeni bir sistem devreye alacaklarını ifade etti. Ayrıca, sigorta penetrasyonunu artırmak için ülke genelinde çeşitli önlemlerin alınması gerektiğini belirtti.

Bu devrim niteliğindeki değişiklikler, trafik sigortası ve benzeri sigorta alanlarında hem şirketlerin dengelemesi hem de tüketicilerin daha hızlı ve etkili bir süreçle karşılaşması adına önemli bir adım olarak değerlendiriliyor. Güncellemenin amacı, hem şirketlerin dengesini korumak hem de tüketicilere daha esnek ve hızlı bir hizmet sunmak üzerine odaklanıyor.