Ankaralılara toplu taşıma şoku! O otobüslere artık binemeyecekler

Ankara Özel Halk Otobüsleri Esnaf Odası Başkanı Ercan Soydaş tarafından bugün Ankara İlçe Terminali’nde basın toplantısı düzenlendi. Basın Toplantısından sonra çarpıcı açıklamalarda bulunan Soydaş şu açıklamalarda bulundu

Ankaralılara toplu taşıma şoku! O otobüslere artık binemeyecekler

Ankara'da özel halk otobüsçüleri, Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi'nin gelir desteğini reddetmesi halinde ücretsiz biniş kartı sahiplerini taşımama kararı aldı. Tüm Özel Halk Otobüsleri Kooperatifleri Birliği (TÖHOB) Genel Başkanı Kurtuluş Kara, bu kararı açıkladı.

Kara, ABB'nin 95 gündür karar alamadığı için otobüs esnafına gelir desteği ödemesi yapılmadığını belirtti. Bu nedenle, 22 farklı gruptan gelen ücretsiz biniş kartı sahiplerini taşımama kararı aldıklarını ifade etti. Ancak bu kararın şehit-gazi yakınları ve basın mensupları gibi belirli grupları kapsamadığını vurguladı. İşte detaylar...

Ankara'da özel halk otobüsçüleri, Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi

ANKARA ÖZEL HALK OTOBÜSÇÜLERİ GELİR DESTEĞİ REDDEDİLDİ

Özel halk otobüs esnafı, artan maliyetleri karşılamakta zorlanıyor ve hükümet tarafından ücretsiz yolcu taşıma gerekliliği getirilmiş durumda. Bu nedenle günlük 300-400 ücretsiz yolcu taşıdıklarında önemli bir mali yük altında olduklarını belirtiyorlar. Ayrıca Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığından 4 bin 500 lira gelir desteği aldıklarını da paylaşıyorlar.

Önerge reddedilirse, otobüs esnafı ücretsiz biniş kartı sahiplerini taşımayı durduracaklarını ve vatandaşları EGO otobüslerini tercih etmeye davet edeceklerini söylüyorlar.

Ayrıca, abonman biniş uygulamalarının otobüs esnafını olumsuz etkilediğini ve tüm illerde ücretsiz binişlerin 15 Ekim'de kaldırılmasına yönelik bir karar alacaklarını belirtiyorlar. Ancak vatandaşlarla anlayışlı bir şekilde iletişim kurmayı ve sorunları çözmeyi amaçladıklarını vurguluyorlar.