81 ildeki araç sahiplerine zorunlu! Bunu 11 Temmuz'a kadar yaptırmayan yandı

Tüm araç sahipleri uyarıldı! Yeni düzenlenmelere uymayanlar bin pişman olacak! İşte bilmeniz gerekenler...

81 ildeki araç sahiplerine zorunlu! Bunu 11 Temmuz'a kadar yaptırmayan yandı

Avrupa Komisyonu, 7 Temmuz itibarıyla yürürlüğe girecek yeni araç güvenliği yönetmeliklerini duyurdu. Yeni düzenlemeler, tüm yeni motorlu taşıtlar için çeşitli ileri sürücü destek sistemlerini zorunlu kılacak. Bu sistemler arasında akıllı hız yardımı, geri görüş kamerası veya arka park mesafe sensörü, sürücü yorgunluk algılama sistemi ve acil durum frenleme asistanı yer alacak.

Otomobillerden kamyonetlere, kamyonlardan otobüslere kadar geniş bir yelpazede uygulanacak olan yeni tedbirler, Avrupa genelinde yol güvenliğini önemli ölçüde artırmayı hedefliyor. Özellikle, otobüs ve kamyonlar için kör nokta belirleme teknolojisi, çarpışmayı önleyici uyarılar ve lastik basıncı izleme sistemi gibi ek güvenlik önlemleri de zorunlu hale getirilecek.

trafik düzenlemesi

Avrupa Komisyonu'nun açıklamasına göre, bu yeni düzenlemelerin 2038 yılına kadar 25 binden fazla hayatı kurtarması ve en az 140 bin ağır yaralanmayı önlemesi bekleniyor. Bu adım, AB genelindeki yolcuları, yayaları ve bisikletlileri daha güvenli bir şekilde korumayı amaçlıyor.

Yeni araç güvenliği yönetmelikleri, Avrupa'da milyonlarca araç sahibini doğrudan etkileyecek önemli bir değişiklik olarak öne çıkıyor. 7 Temmuz'dan itibaren yürürlüğe girecek olan bu düzenlemeler, ileri sürücü destek teknolojilerinin yaygınlaşmasıyla birlikte trafik kazalarının önlenmesine büyük katkı sağlayacak.